REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukmergėje toliau vyksta kova dėl šilumos ūkio. Privatiems šilumos tiekėjams jėga bandant užimti vieną miesto katilinių nukentėjo keli žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Perimti kitas katilines sutrukdė teismo sprendimas, praneša LTV „Panorama“.

Bendrovė „Miesto energija“, pasitelkusi apie 20 apsaugos darbuotojų, bandė jėga įsiveržti į didžiausią miesto katilinę, tačiau kelią jiems pastojo savivaldybės apsaugos darbuotojai ir čia nuo praėjusios savaitės budėję gyventojai. Keliems prireikė medikų pagalbos.

REKLAMA

Privatūs šilumos tiekėjai kartu su antstole reikalavo vykdyti praėjusį penktadienį Vilniaus apygardos teismo nutartį, kuria nurodyta savivaldybei netrukdyti „Miesto energijai“ tiekti šilumą. Spręsti konflikto teko kviestis policiją. Tačiau verslininkams pavyko perimti katilinės kontrolę, į ją apsauginiai pateko pro avarinį išėjimą.

Privatūs šilumos tiekėjai bandė perimti ir kitų katilinių kontrolę, tačiau prieš vidurdienį Ukmergės rajono apylinkės teismas savo nutartimi sustabdė antstolės veiksmus, taip sustabdydamas ir aukštesnės instancijos teismo nutartį.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija antradienį spręs, ar Ukmergę ir toliau gali šildyti privati bendrovė.

Savivaldybė, praėjusią savaitę paskelbusi ekstremalią situaciją, nesulaukdama licencijos, pradėjo žmonėms tiekti šilumą. Šilumos tiekimo sutartis su privačiais tiekėjais nutraukta dar pavasarį – esą dėl didelių paslaugų kainų.

Dėl besitęsiančio konflikto Ukmergėje Premjeras Andrius Kubilius kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas apginti viešąjį interesą.

Giedrius Vitkauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų