REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasiskaičiau šiandien kolegų iš Delfio straipsnį apie masinį bėgimą dirbti į Baltarusiją. Iki pat paskutinės pastraipos buvo beveik įdomu, o paskui pasidarė linksma.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutinioje pastraipoje rašoma, kad šiemet legaliai išvykusių dirbti į šią šalį ne padaugėjo, o sumažėjo. Jų buvo net (?!) 160, kai pernai jų buvo 470 (tai padėtis gerėja ar blogėja?). Matyt, pajutus, kad statistika nelabai leidžia pagrįsti pagrindinę straipsnio mintį – esą lietuviai Airiją ir Angliją keičia į Baltarusiją – užsimenama, jog nėra duomenų apie nelegalus.

REKLAMA

Įdomiu tai, kad šiemet, Darbo biržos duomenimis, panašus skaičius darbo leidimų išduotas ir baltarusiams Lietuvoje, bet dar įdomiau kitkas.

Viską suvokiame lygindami : Jungtinėje Karalystėje, per metus iki 2010-ųjų birželio leidimus dirbti gavo 18 tūkst. Lietuvos piliečių. Pridėkime Airiją ir Norvegiją bei „nežinomą skaičių nelegalų“, kuriems ten būti nėra daug sunkiau, nei pas Lukašenką, ir matome, kokias įdomias bei svarbias tendencijas šiandien atskleidė kolegos, padedami vienintelio svarbaus šaltinio, kuris yra „Pavardės nenorėjęs viešinti vienos su statybos verslu susijusios įmonės savininkas Algis“.

Jei tai koks prezidentūros socialinis užsakymas, skirtas skatinti teigiamą požiūrį į Baltarusiją, tai vertinu vienaip. O jei tikrai norėta kažką pailiustruoti, tai turiu geranoriškai pastebėti, kad galima buvo ir labiau pasistengti. Neabejoju, kad dirbančiųjų rytuose yra. Tikiu, kad jų galėjo padaugėti. Bet pagal jūsų duomenis, išskyrus Algįo anoniminį skundą, išeina beveik atvirkščiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų