REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siūloma drausti ne tik parduoti energinius gėrimus, bet ir juos dalyti per reklamines akcijas, reklamuoti renginiuose, skirtose nepilnamečiams. Tokį pasiūlymą Maisto įstatymo pataisoms įregistravo Seimo narė Agnė Zuokienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal siūlomą projektą, „draudžiama parduoti bei neatlygintinai perduoti nuosavybėn energinius gėrimus asmenims, jaunesniems kaip 18 metų“.

REKLAMA

A. Zuokienė taip pat siūlo uždrausti nurodyti energinius gėrimus kaip rėmėjus ar kitaip juos reklamuoti: koncertų, diskotekų, sporto renginių bei kitų renginių, skirtų asmenims, jaunesniems kaip 18 metų, arba kuriuose dalyvauja asmenys, jaunesni kaip 18 metų, vietose (išskyrus šiose vietose esančias prekybos vietas) bei jų reklamoje.

Jeigu Seimas pritartų A. Zuokienės siūlymui, būtų uždrausta nurodyti energinius gėrimus kaip rėmėjus ar kitaip juos reklamuoti ir teatro spektaklių, kino ir videofilmų, skirtų asmenims, jaunesniems kaip 18 metų, demonstravimo vietose (išskyrus šiose vietose esančias prekybos vietas) bei jų reklamoje; visuomenės informavimo priemonėse, skirtose asmenims, jaunesniems kaip 18 metų, bei jų reklamoje; švietimo, mokslo ir ugdymo įstaigose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų