REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Vienas žmogus buvo sumuštas, apipurkštas dujomis. Buvo išlaužtos durys, į katilinę įsiveržė „Miesto energijos“ atstovai. Mūsų įsitikinimu – neteisėtai.“ - sakė R. Jurgilaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas penktadienį priėmė nutartį, kuria leido UAB „Miesto energija“ naudotis šilumos ūkio turtu ir tiekti miesto gyventojams karštą vandenį. Ukmergės savivaldybės atstovai tikina, kad ši teismo nutartis priimta neatsižvelgus į mieste paskelbtą ekstremali situaciją ir negali būti vykdoma.

REKLAMA

R. Jurgilaitis priduria, kad galioja ir ankstesnė teismo nutartis, pagal kurią visas Ukmergės šilumos ūkio valdymas perduotas savivaldybei, kol bus išsiaiškinti teisiniai ginčai.

Ukmergės savivaldybė pirmoji Lietuvoje nutraukė gyventojams nepalankią šilumos tinklų nuomos sutartį su bendrove „Miesto energija“. Šį sprendimą bendrovė apskundė teismui.

Užsitęsus teisiniams ginčams ir šąlant orams, rugsėjo 28 d. Ukmergės savivaldybė paskelbė ekstremalią situaciją. Ukmergės rajono savivaldybės meras Algirdas Kopūstas teigė, kad susidariusi situacija – nebepakenčiama: „Beveik per keturis mėnesius atsakingos institucijos niekaip neišsprendė šilumos ūkio klausimo Ukmergėje, procesas buvo nuolat vilkinamas.“

Šiuo metu mieste veikia visos 5 – kios katilinės. Ukmergė – pirmoji šalyje paskelbė pradėjusi šildymo sezoną. Karštas vanduo netiekiamas tik keletui namų dėl šilumos trasų remonto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų