REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė su Konkurencijos tarybos pirmininku Jonu Rasimu aptarė maisto brangimo priežastis ir priemones kainų didėjimui pažaboti ir vartotojų interesams apginti.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentės teigimu, Konkurencijos tarybos vadovo pateikta informacija apie prekybos tinklų pelno maržų augimą rodo nepateisinamą vartotojų išnaudojimą.

REKLAMA

„Būtiniausių maisto produktų kainų sąskaita sunkmečiu didėjantys prekybos tinklų pelnai yra įžūlus vartotojų išnaudojimas. Toks prekybos centrų elgesys netoleruotinas ir nepateisinamas“, - pabrėžė Prezidentė.

Jeigu prekybos centrai ir toliau didinsis pelnus būtiniausių maisto produktų kainų sąskaita, Prezidentė svarstys galimybę prekybininkų antkainius reguliuoti įstatymu.

Konkurencijos taryba kartu su Žemės ūkio ministerija per maisto produktų rinkos informacinę sistemą įpareigota viešai skelbti visų prekybos centrų maisto prekių kainas, kad žmonės galėtų jas palyginti.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentės teigimu, taip pat turi būti griežtinama atsakomybė už draudžiamus susitarimus, nes šiuo metu baudos neproporcingos visuomenei daromai žalai. Prezidentė kartu su Konkurencijos taryba teiks Konkurencijos įstatymo pataisas, kuriomis siūlys didinti baudas už draudžiamus susitarimus ir numatyti asmeninę įmonės vadovo atsakomybę už vartotojų teises pažeidžiančius susitarimus.

Konkurencijos taryba įpareigota atidžiau ir operatyviau tirti draudžiamų susitarimų apraiškas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų