REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reikalavimai pareiškėjams, įsipareigojimai, terminai, dokumentai – visa tai ir dar daugiau informacijos, susijusios su Europos Sąjungos (ES) parama pagal Lietuvos kaimo plėtros 20072013 m. programą (KPP), nuo šiol galima rasti naujoje svetainėje. Nacionalinė mokėjimo agentūra prie Žemės ūkio ministerijos (NMA) pristato specializuotą svetainę apie KPP – www.paramakaimui.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent šioje internetinėje erdvėje ūkininkai, privačių miškų savininkai bei kiti asmenys, besidomintys ES parama kaimo plėtrai, ras aktualiausią informaciją. Įsidėmėti svetainės adresą vertėtų tiek potencialiems pareiškėjams, tiek ir jau gaunantiems ES paramą.

REKLAMA

Supažindina su galimybėmis

ES finansine parama jau pasinaudojo tūkstančiai šalies kaimo žmonių, verslui skatinti bei plėsti išmokėtos milijoninės sumos. Tačiau nemažai ir tokių, kurie dėl įvairių priežasčių nežino, kaip būtų galima gauti ir pasinaudoti ES parama, mat mažai yra susipažinę su KPP priemonėmis.

Pirmoji internetinės svetainės dalis būtent ir orientuota į potencialius pareiškėjus – asmenis, turinčius galimybių pasinaudoti ES parama, tačiau mažai susipažinusius su KPP priemonėmis ir ligi šiol dar nesiryžtančius pateikti paramos paraiškos.

REKLAMA
REKLAMA

Šioje svetainės dalyje potencialūs pareiškėjai galės sužinoti, kokios veiklos kryptys remiamos, kas gali gauti ES paramą.

Bene naudingiausias šios dalies skyrelis – e-vedlys, kurio pagalba potencialus pareiškėjas (fizinis arba juridinis asmuo) sužinos, į kokią KPP priemonę jis gali pretenduoti, išsamiai susipažins su paraiškos pateikimo tvarka bei paramos gavimo žingsniais: kokie reikalavimai taikomi ir, ar svetainės lankytojas gali prisiimti įsipareigojimus, kada ir kur reikia pateikti paraišką ir kaip paraiškos vertinamos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, besidomintys ES parama šiame skyrelyje ras paraiškų bei kitų dokumentų formas bei instrukcijas, kaip dokumentus pildyti.

Informuoja ir apie paskolas

Svetainėje pateikiama ir bazinė, specializuota informacija asmenims, kurių paraiškos jau patvirtintos kaip tinkamos ES paramai gauti.

Esamiems paramos gavėjams svetainėje pateikiama informacija pagal kiekvieną KPP priemonę: kokių įsipareigojimų reikia laikytis, kokias datas privaloma atsiminti, kaip tinkamai vykdyti pirkimus, kokiomis taisyklėmis vadovautis viešinant projektą. Pagal skirtingas KPP priemones aprašyta būtinų pateikti dokumentų ir paramos išmokėjimo tvarka.

REKLAMA

Taip pat pateikiami ir aktualūs teisės aktai vykdantiems veiklą pagal KPP priemones.

Svetainėje patalpinta ir nuolat atnaujinama informacija apie galimybę gauti ne tik investicinę paramą, bet ir paskolą norimam projektui – kas, kokiam projektui ir kokiu būdu ja gali pasinaudoti. Pateikiama informacija visa aktualiausia apie Paskolų fondą, kuris žemdirbiams ir žemės ūkio produktų perdirbėjams skolina lengvatinėmis sąlygomis – mažesnėmis nei rinkos palūkanomis.

Sėkmės istorijos – filmuose

Kas yra KPP, kokios šios programos priemonės, kokie kaimo plėtros bei žemės ūkio darbai jau nuveikti ir kokie dar tik planuojami – ši svetainės informacija skiriama plačiajai visuomenei ir pateikiama paprastesniu būdu, vartotojui suprantamesne kalba.

REKLAMA

Kokią naudą ES parama atnešė Lietuvos žmonėms, galima įsitikinti apsilankius svetainės skyrelyje „Sėkmės istorijos“. Čia patalpinta 14 trumpametražių filmų, pasakojančių apie parama pasinaudojusius bei dabar sėkmingai verslą plėtojančius žemdirbius bei verslininkus.

Taip pat svetainėje pateikiamos ne tik aktualiausios naujienos, bendroji informacija apie programą, bet ir išsamus KPP žodynas, supažindinantis su pagrindinėmis naudojamomis sąvokomis, teisės aktų bazė, kurioje galima surasti visus su KPP susijusius teisės aktus. Įdiegtas ir KPP barometras – priemonė, kurios pagalba galima gauti statistinę informaciją apie KPP įgyvendinimą kiekvienoje Lietuvos apskrityje.

Kadangi internetinę svetainę administruoja ne tik NMA, bet ir Žemės ūkio ministerijos bei Žemės ūkio paskolų ir garantijų fondo specialistai, joje bus operatyviausiai pateikiama pati naujausia informacija, susijusi su parama pagal KPP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų