REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Senjorai sumaniai tramdė jauną plėšiką

Jaunas plėšikas, naktį įžūliai šeimininkavęs Virbalio miestelio (Vilkaviškio sav.) pensininkų poros namuose, liko be grobio, nes teko bėgti užsiėmus tarpkojį.

REKLAMA
REKLAMA

Vieną gegužės dieną nuo pat ryto girtaudami viengungiai bedarbiai Mantas Bajoraitis (23 m.), Geisteriškių kaimo gyventojas, ir Virbalyje gyvenantis Gildas Jablons­kis (23 m.) nu­ta­rė apiplėšti vienus gyvenančius senukus, kad turėtų pinigų naujoms linksmybėms.

REKLAMA

Po vidurnakčio G. Jablonskis ir M. Bajoraitis, užsimaukšlinę kojines, nu­sku­bė­jo prie pensininkų Viktorijos (72 m.) ir Justino (76 m.) K. namo. Sutuoktiniai jau ra­miai mie­go­jo.

Anksčiau su teisėsauga bėdų neturėjęs G. Jablonskis liko laukti prie lango, kad stebėtų aplinką, o kartą už vagystę jau teistas M. Bajoraitis išdaužė virtuvės langą ir įlipo į namo vidų.

Dūžtančio stiklo triukšmas iškart pažadino namo šeimininkę. Prie jos, gulinčios lovoje, prišokęs įsibrovėlis įspyrė į šo­ną bei nu­ga­rą ir pareikalavo pinigų. Pensininkė, baimindamasi, kad plėšikas nesužalotų jai pilvo (buvo neseniai po operacijos), susirietė į kamuolį ir pradėjo šauktis pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA

Tarpduryje pasirodė kirviu nešinas namo šeimininkas, miegojęs kitame kambaryje. Tuomet plėšikas puo­lė jį. Atėmęs kirvį, pradėjo smau­gti į senelius jam tinkantį pensininką, vis reikalaudamas pinigų.

Sutuoktiniui į pagalbą pakilo kiek atsigavusi žmona. Pasiramsčiuodama lazda, ji priartėjo prie susigrūmusiųjų ir ta pačia lazda tvojo plėšikui per galvą. Kai šis vis tiek nesitraukė, gudri moteriškė stipriai sugriebė plėšikui už tarpkojo ir suspaudė... Įsibrovėlis, kęsdamas skausmą, iššoko per tą patį langą laukan, nieko nepagrobęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilkaviškio policija greitai nustatė tarpkojo traumą patyrusį plėšiką M. Bajoraitį. Pensininkams tikinant, kad per nakties išpuolį už lango plėšiko laukė jo bendrininkas, kriminalistai greitai išaiškino ir jį – G. Jablonskį. Tada įkliuvo ir kaukes padėjęs gaminti sugėrovas Ž. Bajoraitis.

Įžūliausiam plėšikui M. Bajoraičiui Vilkaviškio rajono apylinkės teismas paskyrė 2 su puse me­tų laisvės atėmimo bausmę, už lango sargavusiam G. Jab­lons­kiui pa­tai­sos na­muo­se paskirta pra­leis­ti 1 metus ir 4 mėnesius, o sugyventinės kojines nugvelbęs ir jas kaukėmis pavertęs anksčiau neteistas Ž. Bajoraitis įkalintas 8 mėnesiams. Šis buvo labiausiai nustebintas – jis tokios griežtos bausmės nesitikėjo.

Irena Zubrickienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų