REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinei (Liberalų ir centro sąjungos ir Tautos prisikėlimo partijos) frakcijai sukėlė įtarimų „Star Team Group“, kuri valdo skrydžių bendrovę „Star1 Airlines“ ir kelionių organizatorę „Star1 holidays“, veiklos principai ir tai, kad Turizmo įstatymas, turėjęs užtikrinti kelionių agentūrų prievoles, yra vilkinamas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kas galėtų paneigti, kad bendrovė „Star Team Group“ veikė pagal iš anksto paruoštą pinigų plovimo schemą? Akivaizdu, kad jei „Star1 Airlines“ ir „Star1 holidays“ bankrutuos, bankroto banga nusineš ir visą būrį kelionių agentūrų, kurios yra pardavusios keliones pusmečiui į priekį, o gautus pinigus išleido“, – sakė D. Budrys.

REKLAMA

Pagal įstatymus, draustis privalo tik kelionių organizatoriai (Lietuvoje jie gali veikti tik turėdami Kelionės organizatoriaus prievolių įvykdymo užtikrinimo draudimą išvykstamajam ir vietiniam turizmui). Tuo tarpu kelionių agentūroms numatytas laisvanoriškas draudimas. „Bankrutavus kelionių agentūroms, tūkstantinių nuostolių patirs labai daug klientų“, – apgailestavo Seimo narys.

Pagal Seimo nario D. Budrio turimą informaciją, bendrovei „Star1 holidays“ 2009-ųjų antroje pusėje vieniems metams išduoto Kelionės organizatoriaus prievolių įvykdymo poliso draudimo suma, skaičiuojant įmonės įplaukas, buvo akivaizdžiai per maža, ir tai sukėlę jam įtarimų, ar bankroto atveju bus užtikrintos vartotojų teisės, tai yra – atlyginti nuostoliai.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo frakcijų seniūnų sueigoje, baigiantis pavasario sesijai, buvo aptarta aviacijos ir turizmo sektoriuje susidariusi situacija ir galimos grėsmės bei priimtas sprendimas neatidėliotinai priimti Turizmo įstatymo pataisas. Tačiau liepos 2 dieną (Dailio Barakausko prašymu) įstatymo svarstyme padaryta pertrauka. „Šis įstatymas buvo atidėtas jau žinant, kad situacija oro susisiekimo ir turizmo sektoriuose blogėja, taigi kyla pgrįstų įtarimų, ar tai nebuvo padaryta specialiai", - klausė D. Budrys.

Turizmo įstatymo pataisas, kurias rengė Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos Seimas atmetė pavasario sesijoje, nes jas rengiant nebuvo atsižvelgta į Europos Sąjungos direktyvas. Seimo nariai Dainius Budrys, Petras Auštrevičius bei Vaidotas Bacevičius ėmėsi iniciatyvos ir parengė naują įstatymo projektą, kuris užtikrintų tiek kelionių organizatorių, tiek tarpininkių - kelionių agentūrų prievolių įvykdymą, tačiau paskutinę pavasario sesijos dieną svarstyme paprašyta pertraukos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų