REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių policininkai paversti aktoriais, o miestiečiai už savo saugumą raginami mokėti privačioms firmoms.

REKLAMA
REKLAMA

Šiauliuose greit nebereikės policijos pareigūnų - juos pakeis vaizdo stebėjimo kameros. Tokia išvada peršasi perskaičius prieš keletą dienų viešai išplatintą Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Šiaulių apskrities VPK) pranešimą spaudai. Vienos komunikacijų bendrovės reklama „atsiduodančiame“ policijos atstovų pranešime daugiabučių namų gyventojai raginami įsirengti „nepailstantį tvarkos sergėtoją“ - vaizdo stebėjimo kamerą. „Šiaulių naujienų“ žurnalistams aiškinantis, ar kiekviena bendrovė Šiaulių policijoje gali reklamuoti savo prekes ar paslaugas, išgirdome, kad jokia privati bendrovė nereklamuojama. Esą gyventojams tik suteikiama informacija.

REKLAMA

Pailstančius pakeis nepailstančiais?

Praėjusią savaitę „Šiaulių naujienos“ gavo Šiaulių apskrities VPK atstovės spaudai Gailutės Smagriūnienės pranešimą pavadintą „Vietoje policininko – kiekviename kieme po kamerą“. Pavadinimas suintrigavo – nejaugi Šiaulių policijos atstovai rado būdą, kaip sumažinti miesto policininkų skaičių ir taip sutaupyti mokesčių mokėtojų pinigus?

Tačiau perskaitę pranešimą supratome, kad Šiaulių policijos atstovai tiesiog nori pareklamuoti privačią bendrovę, kuri „pailstančius“ Šiaulių policininkus siūlo pakeisti į „nepailstantį tvarkos sergėtoją – vaizdo stebėjimo kamera“.

REKLAMA
REKLAMA

„Rugsėjo 22 dieną Šiaulių miesto policijos komisariato patalpose buvo organizuotas trišalis susitikimas, kuriame be komisariato vadovų dalyvavo „Saugios kaimynystės“ grupių pirmininkai ir bendrovės atstovė. Ji pademonstravo vaizdo įrašus, padarytus Gegužių gatvės 51-ojo namo teritorijoje esančios kameros, supažindino su jos teikiamais privalumais, atsakinėjo į bendrijų pirmininkų klausimus. Visiems susirinkusiesiems patiko tokia idėja: vieni iš karto apsisprendė dėl jos įgyvendinimo, kiti dar norėjo pasitarti su bendrijos gyventojais. Taigi jei dar netolimoje praeityje vaizdo stebėjimo kamerų įrengimą gyvenamųjų namų bendrijų teritorijoje buvo galima pavadinti utopija, tai šiandien ji tampa realybe“, - pranešime rašo Šiaulių apskrities VPK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už paslaugas moka patys gyventojai

Tikriausiai niekas nesupyktų, jei policija prie daugiabučių namų įrengtų vaizdo stebėjimo kameras ir taip stabdytų nusikalstamumą, tačiau iš pranešimo aišku, kad policija neketina nei pirkti, nei nuomoti kamerų ar administruoti vaizdo įrašų. Už šias paslaugas privačiai bendrovei turi susimokėti patys gyventojai.

„Ar buvo skelbtas konkursas bendrovei, norinčiai teikti vaizdo kamerų įrengimo ir vaizdo įrašo administravimo prie daugiabučių namų paslaugas?“ - paklausėme Šiaulių apskrities VPK atstovės spaudai G. Smagriūnienės.

REKLAMA

Policijos atstovė gynėsi, jog nei Šiaulių apskrities VPK, nei Šiaulių miesto policija privačios bendrovės nereklamuoja. Esą pareigūnai teikia informaciją gyventojams, kaip apsaugoti save ir savo turtą nuo nusikaltėlių.  Iš atsakymo supratome, kad joks konkursas nebuvo organizuotas, o susitikimo policijoje metu leista pasireklamuoti tik vienai bendrovei.

Ar visi verslininkai policijoje gali reklamuoti savo prekes ir paslaugas?

„Visi verslininkai, turintys pasiūlyti idėjų ir priemonių gyventojų saugumui bei jo turtui apsaugoti, policijos komisariate yra laukiami. Kadangi apylinkės inspektoriai nuolat ir glaudžiai komunikuoja su gyventojais, o šiuo metu vykdo prevencinę programą „Saugią aplinką kurkime kartu“, tad naudingų patarimų saugiai aplinkai kurti perdavimas yra tiesiog jų pareiga“, - dėstė G. Smagriūnienė.

REKLAMA

Kaip tokį pasireklamavimą Šiaulių miesto policijoje vertina viršininkas Rimvydas Šlekys? Telefonu paskambinus viršininkui išgirdome malonų moterišką balsą, kuris pasakė, kad viršininkas dalyvauja šventiniuose renginiuose, organizuojamuose artėjančios Policijos dienos proga, ir neprognozavo, kada su viršininku bus galima susisiekti.

Pareigūnai Vilniuje nesuprato klausimo

Apie privačios bendrovės reklamą Šiaulių miesto policijoje paklausėme Policijos departamento atstovo Ramūno Matonio.

Panašu, kad elementaraus klausimo: „Ar policija turi teisę reklamuoti privačias bendroves?“ R. Matonis nesuprato. Iš jo gavome atsakymą, kad teisės aktai draudžia valstybės įstaigų interneto svetaines naudoti komercinių paslaugų ar įmonių reklamai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų