REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tęsdama tradiciją, Teisingumo ministerija ir šiemet, ketvirtus metus iš eilės, organizuoja Lietuvos Respublikos Konstitucijos egzaminą. Jis rengiamas visose miestų ir rajonų savivaldybėse, taip pat mokyklose, įkalinimo įstaigose.

REKLAMA
REKLAMA

Dalyvauti egzamine užsiregistravo daugiau nei 25 tūkstančiai žmonių - daugiau kaip 200 mokyklų, 15 įkalinimo įstaigų.

REKLAMA

Šiais metais teisines žinias visi norintys kviečiami pasitikrinti penktadienį 12 val., atvykus į bet kurią Lietuvos miesto ir rajono savivaldybę. Konstitucijos egzaminas bus surengtas ir mokyklose bei gimnazijose, pataisos ir laisvės atėmimo įstaigose. Taip pat savo žinias apie Konstituciją bus galima pasitikrinti internete.

Konstitucijos egzaminą gali laikyti visi norintys - nuo pirmokėlio iki teisinį išsilavinimą turinčio teisininko. Bus sudarytos atskiros laikančiųjų grupės. Mokiniai bus suskirstyti į tris amžiaus grupes: 1-4 klasių mokiniai (jie atliks kūrybinę užduotį), 5-7, 8-10 ir 11-12 klasių mokiniai.

REKLAMA
REKLAMA

Kiti piliečiai skirstomi į dvi grupes: asmenys neturintys teisinio išsilavinimo, ir asmenys, turintys teisinį išsilavinimą arba studijuojantys teisę. Kiekviena grupė laikys skirtingo sudėtingumo egzaminą ir varžysis dėl nugalėtojo vardo.

Egzaminas vyks dviem etapais: spalio 1 d. ir spalio 15 d. Apdovanojimo ceremonija vyks Prezidentūroje, planuojama data - spalio 26 d. Dalyvių darbus vertins Konstitucijos egzamino testų vertinimo komisija, pirmininkaujama VU Teisės fakulteto profesoriaus Egidijaus Kūrio.

Į antrąjį etapą pateks ne mažiau nei į 25 klausimus teisingai atsakę dalyviai savo kategorijoje.

Spalio 25-ąją sukanka 18 metų, kai Lietuvos piliečiai referendume priėmė pagrindinį šalies įstatymą - Konstituciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų