REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį į Vilniaus miesto 2 apylinkės teismą atvežtas 22 metų gamtos mokslus studijuojantis A. V., kurį kriminalistai sulaikė ketvirtadienį. Jis įtariamas dar penkių merginų išniekinimu.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 14.40) Pasak įtariamojo advokato, vaikinas pripažįsta kaltę dėl visų penkių jam inkriminuojamų nusikaltimų. Tikriausiai bus paskirta psichiatrinė ekspertizė, kurios metu bus nustatyta, ar jis yra pakaltinamas, ar nesuvokiantis savo veiksmų.

REKLAMA

(Papildyta 13.59) Vaikinui penktadienį ryte pareikšti įtarimai dėl penkių merginų išprievartavimo oraliniu būdu. Teismas sprendžia, kokiam laikui jį suimti. Įtariamasis teisme nuo fotografų slapstėsi po striuke, nenorėdamas parodyti veido. Dėl saugumo buvo užrakintos teismo salės durys bei šalia esantis tualetas.

Pareigūnai akylai saugojo pastatą (Fotodiena.lt/R. Dačkaus nuotr.)Pareigūnai akylai saugojo pastatą (Fotodiena.lt/R. Dačkaus nuotr.)

Prievartautojas slėpė veidą (Fotodiena.lt/R.Dačkaus nuotr.) Prievartautojas slėpė veidą (Fotodiena.lt/R.Dačkaus nuotr.)

Pareigūnai veda įtariamąjį prievartautoją (R. Dačkus/Fotodiena.lt)Pareigūnai veda įtariamąjį prievartautoją (R. Dačkus/Fotodiena.lt)

Atrodo, kad Vilniuje baigėsi neramios dienos – ketvirtadienį buvo sulaikytas įtariamasis nepilnametės žagintojas. Taip vakar 16 val. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato posėdžių salėje vykusioje specialioje konferencijoje paskelbė sostinės policijos vadovas Kęstutis Lančinskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Sulaikytas įtariamasis dėl pirmadienį Vilniaus miestą sukrėtusio 14-metės išprievartavimo. Tai 22 metų studentas, viename Vilniaus universitetų studijuojantis gamtos mokslus. Pagal išvaizdą atrodo normalus. Automobilį vairuoja, nevedęs. Jis buvo sulaikytas einantis lauke. Kaip tik šiuo metu vyksta konstruktyvus bendravimas su juo, vyksta atpažinimas“, - teigė K. Lančinskas.

Kol kas Vilniaus policija nedrįsta skelbti, kad tas pats asmuo galėjo įvykdyti daugiau seksualinio pobūdžio nusikaltimų. (Kaip žinia, pastarosiomis dienomis sostinėje išprievartautos kelios moksleivės.)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus policijos vadovas pareiškė, kad įtariamasis anksčiau nebuvo patekęs į teisėsaugos akiratį. „Įtariamasis gyveno netoli tos vietos, kur buvo įvykdytas nusikaltimas“, - sakė K. Lančinskas.

Skelbiama, kad sulaikymo operacijos metu jaunas vyras nesipriešino. Su savimi įtariamasis neturėjo ginklų, peilių. Jis buvo sulaikytas aktyviai nusiteikusios visuomenės bei sėkmingo operatyvininkų bendradarbiavimo dėka.

Pastarosiomis dienomis intensyviai vykusios iškrypėlio medžioklės metu sostinės policininkai sulaikė ir apklausė maždaug 20 asmenų.

REKLAMA

Netrukus po išžaginimo sukrėsta auka pareigūnams apibūdino nusikaltėlio išvaizdą. Mergaitei įsiminė, kad tai buvo maždaug 20 metų jaunuolis, jo veidas buvo apibrozdintas, po akimi buvo matyti kraujosrūva.

„Galima sakyti, kad nukentėjusiosios moksleivės pateiktas galimo prievartautojo apibūdinimas sutapo“, - tvirtino K. Lančinskas.

Sostinės pareigūnai tikisi, kad artimiausiu metu surinkti įrodymai ir visa nusikaltimo medžiaga bus perduota teismui, įtariamajam žagintojui bus skirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Kada konkrečiai tai nutiks, K. Lančinskas negalėjo atsakyti, tačiau spėja, kad tai bus artimiausiu metu.

REKLAMA

Balsas.lt primena, kad keturiolikmetė buvo užpulta pirmadienį, prieš 9 valandą ryto. Jaunas vyras pagrasino jai peiliu, nutempė į miškelį ir išžagino oraliniu būdu. Paauglė buvo išžaginta miškelyje keli šimtai metrų nuo mokyklos.

Kai užpuolikas paspruko, išsigandusi moksleivė atėjo į mokyklą ir apie viską papasakojo mokytojams. Pedagogai iškvietė greitąją pagalbą, apie užpuolimą pranešė mergaitės tėvams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų