REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krikščionių partijos frakcija Seime piktinasi aukščiausių šalies pareigūnų veidmainystėmis raginant bendrapiliečius susiveržti diržus, kai patys tuo metu negaili biudžeto lėšų savo pavaldinių priedams ir abejotinų konsultantų paslaugoms apmokėti.

REKLAMA
REKLAMA

Krikščionių partijos frakcijos Seime seniūno Vidmanto Žiemelio teigimu, „valdžios dviveidiškumas ir nuolatinis prieštaravimas savo žodžiams pakerta visuomenės pasitikėjimą valstybės institucijomis“.

REKLAMA

Dar metų pradžioje Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius teigė, jog priedai prie algų ateityje nebus mokami. Tačiau, kaip pastebi Krikščionių partijos frakcija, pažadus pradėti taupyti greitai užmiršo ir savo pavaldinių pinigines pastorino ne vienu tūkstančiu litų – praėjusią savaitę Seimo Audito komitetas paskelbė, kad per antrąjį šių metų ketvirtį pagrindinėse valstybės institucijose išmokėta 382 tūkst. litų priemokų.

REKLAMA
REKLAMA

Išlaidavimą įrodo ir kitas Seimo Audito komiteto atliktas tyrimas „Dėl išlaidų audito, teisinėms ir finansinėms paslaugoms, konsultacijoms, studijoms, moksliniams tyrimams“. Tyrimas parodė, kad beveik visos ministerijos iš trečiųjų asmenų pirko tokias paslaugas ir tokioms užduotims, kurias pagal pareigybių aprašymus privalėjo atlikti institucijų darbuotojai.

Pastaraisiais metais išlaidos audito, teisinėms ir finansinėms paslaugoms, konsultacijoms, studijoms, moksliniams tyrimams nuolat didėjo: 2008 metais buvo išleista apie 56 mln. litų, 2009 metais – apie 60 mln. litų, šiais metais planuojama įsigyti paslaugų už 76 mln. litų. „Tokie papildomi pirkiniai mokesčių mokėtojams per 3 metus kainavo 192 mln. litų“, – teigia Krikščionių partijos frakcijos Seime seniūnas V. Žiemelis.

Krikščionių partijos frakcija Seime ragina Vyriausybę užtikrinti skaidrų ir kompetentingą valstybės tarnybų valdymą, atsisakyti ketinimų už valstybės biudžeto lėšas pirkti konsultantų paslaugas už darbus, kuriuos privalo atlikti patys valdininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų