REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seime po pateikimo pritarta Seimo statuto pataisoms, kuriomis siekiama sugriežti sankcijas už nepagrįstą ir nepateisinamą posėdžių nelankymą, nesąžiningą balsavimą ir lėšų, skirtų parlamentinei veiklai, naudojimą ne pagal paskirtį.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmininko pavaduotojas Česlovas Juršėnas pateikė darbo grupės parengtas Seimo statuto pataisas. Darbo grupės vadovo teigimu, iš teikiamų 42 straipsnių pakeitimų daugiausia diskusijų sukėlė parengtos pataisos dėl sankcijų sugriežtinimo už nepagrįstą ir nepateisinamą posėdžių nelankymą, teigiama Seimo pranešime spaudai

REKLAMA

Seimo nariui, be svarbios pateisinamos priežasties nedalyvavusiam Seimo posėdžiuose, kuriuose iš anksto buvo numatytas balsavimas dėl teisės aktų priėmimo, siūloma to mėnesio atlyginimą mažinti 10 procentų už kiekvieną praleistą posėdį ir tą sumą išskaityti iš Seimo nario artimiausio mėnesio atlyginimo. Už kiekvieną nesąžiningą balsavimą Seimo nariui atitinkamo mėnesio atlyginimą siūloma mažinti vienu penktadaliu.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo grupė taip pat siūlo numatyti griežtesnes sankcijas už Seimo nario lėšų, skirtų parlamentinei veiklai, naudojimą ne pagal paskirtį: jeigu Seimo narys lėšas su parlamentine veikla susijusioms išlaidoms apmokėti panaudojo ne pagal paskirtį arba nesilaikydamas Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo, ši suma ne ginčo tvarka būtų išskaitoma iš Seimo nario artimiausio mėnesio lėšų su parlamentine veikla susijusioms išlaidoms.

Pradedama projektų svarstymo procedūra. Pagrindiniu komitetu šiems projektams svarstyti paskirtas Teisės ir teisėtvarkos komitetas, papildomais – Valstybės valdymo ir savivaldybių bei Užsienio reikalų komitetai. Preliminari svarstymo Seimo posėdyje data – lapkričio 25 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų