REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

3234 – tiek interneto naujokų speciali skaičiuoklė šiandien užfiksavo šalies viešosiose bibliotekose, kuriose vyko akcija „Pirmas kartas internete? Drąsiau! Pirmyn!“. Tiesioginės vaizdo transliacijos metu susirinkusieji susipažino su naršymo internete pagrindais, populiariomis svetainėmis, patys išbandė jėgas dalyvaudami viktorinoje. Pasakodami apie savo pirmuosius žingsnius internete susirinkusiuosius drąsino ir transliacijos svečiai – garsus režisierius Vytenis Pauliukaitis, neseniai internetu išmokusios naudotis Regina Jerginienė ir Klementina Petrikienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Akcija „Pirmas kartas internete? Drąsiau! Pirmyn“ siekta paskatinti interneto galimybėmis viešosiose bibliotekose naudotis visus tuos, kurie to dar nebandė ar nemoka. Tiesioginės vaizdo transliacijos metu stengėmės kuo patraukliau ir paprasčiau parodyti, kad išmokti nėra sudėtinga, o išmokus – kompiuteris ir internetas gali tapti itin reikalingu ir naudingu įrankiu“, – sako akciją organizavusio projekto „Bibliotekos pažangai“ vadovas Kęstutis Juškevičius.

REKLAMA

Renginyje dalyvavo 400 šalies viešųjų bibliotekų. Speciali skaičiuoklė-žemėlapis leido sužinoti, į kurias šalies bibliotekas atvyko daugiausia žingeidžių žmonių. Iš pagrindinių šalies viešųjų bibliotekų daugiausiai interneto naujokų sukvietė Lazdijų rajono savivaldybės viešoji biblioteka – čia akcijoje dalyvavo 109 gyventojai. Iš bibliotekų-filialų pasižymėjo Anykščių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Kavarsko filialas, skaičiuoklėje-žemėlapyje užregistravęs 65 interneto naujokus. Šias bibliotekas organizatoriai rytoj aplankys su saldžiais, specialiai akcijai parengtais prizais ir suvenyrais.

REKLAMA
REKLAMA

„Daugeliui rugsėjis asocijuojasi su naujais dalykais, naujomis pažintimis ir potyriais. Vieniems tai pirmas mėnuo darželyje, kitiems – mokykloje ar universitete. Štai kodėl rugsėjis, mano nuomone, pats tinkamiausias ir pirmajai interneto pamokai bibliotekoje. Mūsų bibliotekos lankytojams akcija „Pirmas kartas internete? Drąsiau! Pirmyn!“ labai patiko – įkvėpė ir Vytenio Pauliukaičio, ir vyresnio amžiaus ponių reali asmeninė patirtis. Be to, drauge išbandyti naujoves daug smagiau ir drąsiau nei vienam“, – sako Lazdijų rajono bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Renata Rudienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesioginės transliacijos metu interneto naujokai dalyvavo žaismingoje viktorinoje. Jos klausimai buvo parinkti taip, kad akcijos „Pirmas kartas internete? Drąsiau!“ dalyviai susipažintų su populiariomis, informacijos prasme naudingomis, svetainėmis.

Sumaniausi ir greičiausi viktorinos dalyviai – Telšių rajono bibliotekos Eigirdžių filialas. Pirmosios vietos laimėtojai gaus bendrovės „Tiketa“ kvietimus į renginį ir kelionę į jį. Antrą ir trečią vietą užėmė Vilniaus rajono bibliotekos Pagiriu filialas ir Tauragės rajono bibliotekos A.Vymerio filialas, kuriems atiteks mieli projekto „Bibliotekos pažangai“ suvenyrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų