REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar teisėsaugos pareigūnai pajėgūs nubausti paauglių tarpusavio santykių aiškinimui naudojamą taktiką – šmeižikiškus komentarus internete ant oponentų galimai skelbiančius Kauno mero konservatoriaus Andriaus Kupčinsko komandos narius?

REKLAMA
REKLAMA

Į šį klausimą atsakymo vis nesuranda dabartinio mero taikiniu interneto vandenyne tapęs jo pirmtakas liberalcentristas Arvydas Garbaravičius.

REKLAMA

Komentarai iš sekretoriato kompiuterių?

Buvęs Kauno meras A. Garbaravičius kreipėsi į Vilniaus 1-ojo apylinkės teismą skųsdamas Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus prokurorės Olgos Zabelinos nutarimą, kuriuo buvo atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą A. Kupčinsko atžvilgiu dėl jo veikų, turinčių nusikalstamos veikos požymių.

„Jau šeštus metus interneto komentaruose esu nuolat šmeižiamas ir apipilamas juodžiausiu purvu. Kauno policijos prašiau, kad nustatytų, kas ant manęs rašinėja tuos negražius komentarus. Paaiškėjo, kad tai daro mero A. Kupčinsko sekretoriato darbuotojai. Aš neketinu jiems kelti bylų dėl šmeižto. Bet siekiu, kad žmonės sužinotų, jog tai darbo metu daro Kauno merui tiesiogiai pavaldūs savivaldybės darbuotojai“, - portalui Balsas.lt kalbėjo A. Garbaravičius.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nustatė, kad prieš A. Garbaravičių nukreipti šmeižikiški komentarai buvo rašomi iš savivaldybės tarybos sekretoriato darbuotojų kompiuterį.

Anksčiau sekretoriato Kauno savivaldybėje nebuvo, jį A. Kupčinskas įkurė tapęs meru.

„Mano žiniomis, sekretoriate dirba per 20 žmonių, o jų skelbiamus komentarus kontroliuoja A. Kupčinsko atstovas spaudai Dainoras Lukas. Iš kokio kompiuterio rašomi komentarai nėra sudėtinga nustatyti, bet kas konkrečiai rašė mane juodinančius teiginius, atskleisti nelengva“, – sakė A. Garbaravičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaune atsimuša tarsi į sieną

Portalui Balsas.lt pasidomėjus, dėl ko į šmeižikiškų komentatorių medžioklę buvo įtraukti ne Kauno, o Vilniaus prokurorai, A. Garbaravičius atsakė: „Man susidaro įspūdis, kad kai kurie Kauno apygardos prokuratūros darbuotojai baimindamiesi užsitraukti ne tik miesto valdančiosios daugumos, bet ir paties mero rūstybę, nėra linkę objektyviai ištirti panašių veiksmų, todėl nutariau kreiptis į Vilniaus prokurorus“.

Kauno meras: „Iš savo kompiuterio komentarų nerašau“

Pastaruoju metu aršios oponentų kritikos sulaukęs Kauno meras A. Kupčinskas portalui Balsas.lt pareiškė, kad tokie A. Garbaravičiaus kaltinimai yra nepagrįsti.

REKLAMA

„Asmeniškai aš niekada iš savo kompiuterio nerašinėjau komentarų. Mano manymu, komentarų rašinėjimu užsiima tik neturintys ką veikti žmonės.

Dėl kitų savo darbuotojų aš negaliu garantuoti. Bet mane stebina tai, kad jis (A. Garbaravičius, - red.past.), panašu, jog neturi ką veikti, nes skaitinėdamas komentarus apie save taip reiškia nuolatines pretenzijas aplinkiniams. Man tokie dalykai prilygsta nesąmonėmis, ir aš nenoriu apie tai diskutuoti ar aiškintis viešojoje erdvėje, nes yra gerokai svarbesnių klausimų“, – tikino A. Kupčinskas.

REKLAMA

Anot A. Garbaravičiaus, kiek teko kreiptis raštu į A. Kupčinską dėl kometarus rašiusiųjų asmenų tapatybės nustatymo, dabartinis meras kaskart vengė tiesaus atsakymo.

A.Garbaravičiaus teigimu, jis siuntinėdavo keistus paaiškinimus arba paprasčiausiai ignoruodavo.

Dėl galimo neskaidraus balsavimo kreipėsi į Alytaus pareigūnus

Dar vienas ne mažiau A. Kupčinsko oponentus A. Garbaravičių ir jo kolegas nustebinęs atvejis dėl ko buvo kreiptasi į teisėsaugą – šių metų balandį vykęs tam tikrų minčių keliantis balsavimas dėl Kauno ligoninių sujungimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Balandžio 8 dieną vyko posėdis, kuriame buvo pateiktas klausimas dėl Kauno ligoninių sujungimo. Nors tą kartą daugelis tarybos narių balsavo prieš, tačiau A. Kupčinsko palankumą jaučiantys tarybos nariai tarsi iš anksto susitarę pasisakė už.

Toks balsavimas vyko ne tik stebint tarybos nariams, bet ir tarybos sprendimus užfiksavusiame garso įraše.

Buvusio mero A. Garbaravičiaus aplinkos žmonės portalui Balsas.lt teigė, kad ūkio ir energetikos komisijos pirmininkas Gediminas Žukauskas iš pradžių taip pat galimai pasisakė prieš.

REKLAMA

Tačiau galutinėse išvadose paskelbta, kad jis pasisakė už.

„Jei būtų užskaitytas G. Žukausko balsas, tada sprendimas dėl ligoninių apjungimo nebūtų patvirtintas“, – teigė Balsas.lt šaltiniai.

Dėl galimai neskaidraus balsavimo Alytaus apylinkės prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Po tokių dalykų susidaro įspūdis, kad A. Kupčinskas tapo nevaldomas. Rugsėjo mėnesį buvome priversti kreiptis į Alytaus pareigūnus, nes Kauno prokurorai atsisakė pradėti tyrimą motyvuodami tuo, kad kiti miesto tarybos nariai žino A. Kupčinsko valią, todėl nematė pagrindo tirti galimai neskaidrų balsavimą“, – portalui Balsas.lt teigė kauniečių prokurorų abejingumo nustebinti A. Garbaravičiaus aplinkos žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų