REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sakoma, kad yra trys gyvenimo stebuklai – tai sveikata, energija ir grožis, kai esi žvalus ir darbingas, gali nuversti kalnus.

REKLAMA
REKLAMA

„Tinginio liga“?

Deja, dažnai būna priešingai: kamuoja nuovargis, išsekimas, nekokybiškas miegas, apatija. Medikai pavargusiame organizme neaptinka jokio susirgimo pėdsakų, ar tai – „tinginio liga“?

REKLAMA

Neseniai pasaulio medicina pripažino egzistuojant naują susirgimą – tai „lėtinio nuovargio sindromas“ (LNS). Tyrimais nustatyta, kad LNS kamuoja apie 50 proc. dirbančių žmonių ir ne tų, kurie plūkiasi „iki devinto prakaito“, bet LNS klesti tarp tų, kurie kasdien ne daugiau kaip 7-8 val. dirba nesunkų fizinį ar protinį darbą, laikosi normalaus mitybos režimo, ilsisi savaitgaliais ir kartą per metus atostogauja.

Dažniausiai LNS simptomai yra atminties nusilpimas, sunkiai sutelkiamas dėmesys, galvos skausmai smilkinių ir kaktos srityje, gerklės perštėjimas, nosiaryklės gleivingumas, balkšvos apnašos ant liežuvio. Ypač vargina nemiga naktį arba mieguistumas dieną, kai miegas nesuteikia poilsio jausmo ir kankina nuolatinis išsekimo pojūtis. Daug rūpesčių kelia irzlumas, nenoras imtis aktyvios veiklos, net kai būtina.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp LNS sukėlėjų – kenksmingi įpročiai

Medikai nustatė, kad LNS išsivysto dėl trijų priežasčių. Nemažai atvejų LNS kaltininku tampa virusinis lėtinis susirgimas. Dažniausiai – pūslelinė, kai pažeidžiamas tarpšonkaulinis nervas, atsiranda bėrimai ant lūpų, gleivinės ir kt. Antroje vietoje – hepatitas, citomegalo virusai. Tokiu atveju LNS pasireiškia, susilpnėjus imuninei sistemai.

Netinkama gyvensena – miego ir normalios mitybos stoka, kenksmingi įpročiai, priklausomybės, organizmo energinių resursų eikvojimas taip pat dažnai sukelia LNS.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar viena šio sindromo atsiradimo priežastimi gali tapti lėtinė liga – širdies ir kraujagyslių, neurologinė, endokrininės sistemos, kraujotakos, lytinės sistemos ir kt.

Oro elemento galia

Dažnai nuovargį puolame „gydyti“ įvairiais trumpai veikiančiais ir stimuliacinį poveikį turinčiais natūraliais ar sintetinias preparatais, kurie vėliau dar labiau išsekina organizmą.

Egzistuoja ir natūralus vaistas – tai oro, kuriuo kvėpuojame, prigimtinis elementas – triatomis deguonis ozonas (O3). Pasaulio medikai ne veltui jį pavadino „gyvybės elementu“, mat gydymas ozonu gerina sveikatą – padeda gydyti lėtines ligas, užkerta kelią jų komplikacijoms, naikina virusus. Šis elementas taip pat didina energiją bei darbingumą.

REKLAMA

Nustatyta, kad ozonas kelis šimtus kartų stipresnis už kitas žinomas antiseptines (dezinfekcines) medžiagas. Nesukeldamas jokio neigiamo šalutinio poveikio, jis organizme sunaikina virusus, galėjusius sukelti LNS. 80 proc. visusų kraujyje išnyksta jau po pirmosios ozono procedūros.

Ozono procedūros normalizuoja tiek fizinio kūno, tiek nervų sistemos būklę, miegą, energinį organizmo balansą ir darbingumą, valo ir gydo kraujagysles, sąnarius, padeda šalinti nereikalingą riebalų sluoksnį, raukšles. Jis subalansuoja organizmo funkcijas, pagerina savijautą, nuotaiką, kūrybingumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų