REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos paviljone apsilankė Jurgio Baltrušaičio anūkas Jeanas Baltrusaitis (Žanas Batrušaitis). Architektu dirbantis p. Baltrušaitis pasidairyti po Expo Kinijoje atvyko su šeima iš Paryžiaus. Apėjusi visą paviljono ekspozicinę erdvę šeima tikino likusi sužavėta Lietuvos paviljonu.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos paviljonas taip pat sulaukė Amerikos lietuvio Martyno Lekšo, buvusio JAV karinių pajėgų seržanto. P. Lekšas pasakojo, kad jo seneliai ir tėvai traukiantis vokiečiams iš Klaipėdos krašto iškeliavo į Vokietiją, o 1949 m. gavę leidimą išvyko gyventi į JAV. 1946 m. gimęs Hanoveryje Lekšas dabar gyvena Čikagoje, anksčiau gyveno Japonijoje, Korėjoje, Taivane. Į Kiniją lietuvis atvyko pirmą kartą specialiai į Expo parodą. Prieš 10 metų p. Lekšas lankėsi Lietuvoje – su mama aplankė Girulius - vietas, kuriose prieš išvykimą gyveno tėvai ir seneliai. Lietuvos paviljone buvęs karininkas apsilankė jau du kartus, ypač jį nustebino ir sudomino oro balionų idėja. Svečių knygoje p. Lekšas palinkėjo „lengvo oro balionistams“.

Lietuvos paviljoną aplankė ir grupė vienuolių iš Hangdžou (Hangzhou) miesto. Kaip pasakojo vienuoliai, užsukti juos paskatino margaspalvė Lietuvos paviljono išorė. Aštuoniolikos vienuolių delegacija labiausiai domėjosi „Stebuklų plytele“, kuri jiems priminė budistų šventyklose esančias „norų“ plyteles. Ant lapelių rašomi norai – dar viena Lietuvos paviljono lankytojams sugalvota atrakcija, kuri panaši į budistų šventyklose esančias norų vietas, kuriose surašomi norai ne metami į dėžes, o iškabinami šventyklose. Vienuolius taip pat domino gintaras ir jo natūralumas, mat, anot jų, Kinijoje sunku atrasti tikrą gintarą – dauguma dirbinių yra padirbti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų