REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susisiekimo ministerijos licencijavimo komisija pirmadienį nusprendė, kad šiuo metu nėra pagrindo sustabdyti finansinių sunkumų kamuojamos lietuviško kapitalo skrydžių bendrovės „Star1 Airlines“ licencijos. Iki ketvirtadienio bendrovė komisijai turi pateikti reikalingą informaciją, kad gali tęsti veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Licencijavimo komisijos pirmininko, susisiekimo viceministro Rimvydo Vaštako, papildoma informacija turi apimti įrodymus, kad oro vežėjas 12 mėnesių gali vykdyti savo turimus ir galimus įsipareigojimus. Nei Susisiekimo ministerija, nei Civilinės aviacijos administracija (CAA) tokių duomenų iki šiol neturi.

REKLAMA

„Jeigu iki ketvirtadienio darbo dienos pabaigos nebus pateikta ir pristatyta prašoma informacija, komisija siūlys ministrui sustabdyti ar panaikinti licencijos galiojimą.(...) Komisija iškėlė ultimatumą kompanijai "Star1 Airlines" įrodyti juos gebėjimus vykdyti paslaugas, arba jeigu nebus pateikta ši medžiaga, penktadienį posėdyje bus priimta sprendimas dėl licencijos sustabdymo arba panaikinimo“, – pirmadienį žurnalistams sakė R. Vaštakas.

REKLAMA
REKLAMA

R. Vaštakas neslėpė, kad yra kalbėjęs su „Star1 Airlines“ vadovu Martynu Laiviu, kuris teigė turįs potencialių investuotojų.

„Jis man per pokalbį pasakė, kad išvyksta į užsienį ir važiuos į tris šalis, kur yra susitaręs pokalbiams ir tikrai grįždamas, o jis planuoja grįžti ketvirtadienį, parveš gerų žinių dėl galimo investuotojo“, – komentavo susisiekimo viceministras.

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis yra sakęs, kad yra pagrindas „Star1 Airlines“ sustabdyti arba atimti licenciją.

„Gali būti nuspręsta, kad tas stabdymas yra iki tam tikro laikotarpio, kol, sakykime, kompanija gauna finansines injekcijas, t.y. gali pradėti skraidyti. O šiandien reisai yra atidėti iki spalio 2 dienos ir faktiškai tos veiklos ji nevykdo. Čia pereiname į teisinę kalbą, ir šiuo atveju, norint sustabdyti arba nutraukti licenciją, turi būti pateikti neginčijami įrodymai ir argumentai, kad buvo pažeisti reglamentai. Aš tą matau vien iš jų praėjusios savaitės veiklos“, – pirmadienį sakė E. Masiulis.

Kitas Susisiekimo ministerijos licencijavimo komisijos posėdis – penktadienį.

Lietuvos pigių skrydžių bendrovė „Star1 Airlines“ dėl nuomojamo orlaivio sulaikymo Dublino oro uoste savaitei, iki spalio 2 dienos, yra atšaukusi skrydžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų