REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į viešumą pastaruoju metu iškilo ne viena istorija, kai žmonės, parduotuvėse ar prekybos centruose įsigiję maisto produktų, juose rasdavo tai, ko rasti nesitikėjo – pravėrus pakuotes juos „pradžiugindavo“ išsirangiusios kirmėlės.

REKLAMA
REKLAMA

Į portalą Balsas.lt pirmadienį, rugsėjo 27-ąją, kreipėsi skaitytoja Lina. Ji pasakojo prieš porą dienų sostinės Žalgirio ir Kalvarijų gatvėje įsikūrusioje „Maximoje“ akcijos metu pirkusi saldainių „Raudonoji aguona“. Moteriai susiruošus pasimėgauti saldumynais ir išvyniojus popierėlį, per rankas pabiro kirmėlės. Lina pasakojo, kad prieš tai jau buvo suvalgiusi porą saldainių, todėl šis radinys jai buvo ypač nemalonus – dabar juk negali žinoti, gal ir pirmuosiuose saldainiuose buvo „gyventojų“, tik jie nepastebėti nukeliavo į skrandį.

REKLAMA

UAB „Maksima LT“ atstovė spaudai Renata Saulytė, išgirdusi klausimą apie kirmėles, iškart prisiminė ankstesnį atvejį, kuomet žmogus rado kirmėlių saldainiuose „Meška šiaurėje“. Po pastarojo pranešimo drauge su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistais buvo patikrintos visos 213 „Maximos“ parduotuvių, kuriose prekiaujama šios rūšies saldainiais, tačiau jokių kirmėlių nerasta. „Apskritai kirmėlės saldainiuose negyvena, jos ten neturėtų kuo misti. Nebent tos kirmėlės kažkur įšliaužia, o kur įšliaužė – ar parduotuvėje, ar pas pirkėją namuose – nustatyti labai sunku“, – teigė R. Saulytė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, dažniausiai maistas sugenda pirkėjui netinkamai laikant jį namuose, tačiau tokį produktą išpakavęs klientas lieka nepatenkintas prekybininku. R. Saulytė ragino pirkėjus, įsigijusius nekokybišką prekę, pirmiausia su pirkimo čekiu grįžti į parduotuvę, kad situaciją būtų galima kuo operatyviau išspręsti toje pat vietoje, arba skambinti kokybės telefonu.

Taip pat „Maximos“ atstovė patikslino, kad „Raudonosios aguonos“ saldainiams akcija paskutinį kartą buvo taikoma rugpjūčio 25–30 dienomis, taigi, jei pirkėja juos tikrai pirko akcijos metu, vadinasi apie mėnesį laikė savo namuose.

Visgi į kiekvieną skundą, pasak R. Saulytės, yra reaguojama, ir nors iš tiekėjų yra reikalaujama kokybės sertifikatų, o parduotuvėse atliekami periodiniai patikrinimai, saldainių „Raudonoji aguona“ kokybė bus specialiai tikrinama.

Kūdikių arbata su... kirmėle

Duona, „paskaninta“ kirminais

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų