REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės „Virgin Galactic“ steigėjas britų milijardierius Richardas Bransonas pareiškė, kad komercines kosminio turizmo paslaugas ji pradėsianti teikti per artimiausius 18 mėnesių. Be to, esą jau pradėtas kosminių viešbučių Žemės orbitoje projektavimas.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų kovo mėnesį iš Mohavės dykumoje (JAV) esančio komercinio kosmodromo pirmą kartą į dangų pakilo kosminiams turistams skraidinti skirtas lėktuvas „SpaceShipTwo“.

REKLAMA

„Mes baigiame kurti „SpaceShipTwo“. Nuo žmonių skraidinimo į kosmosą mus skiria 18 mėnesių“, – Kvala Lumpūre (Malaizija) surengtoje verslo konferencijoje pareiškė R. Bransonas, praneša „Physorg.com“. Pasak verslininko, bilieto į kosmosą kaina prasidės nuo 200 000 JAV dolerių.

„Virgin Galactic“, siekianti tapti pirmąja pasaulyje komercinių kosminio turizmo paslaugų teikėja, skelbia jau surinkusi apie 45 mln. dolerių iš daugiau nei 330 į Žemę iš kosmoso pažvelgti trokštančių žmonių. Jie iš anksto sumokėjo už savo bilietus 6 vietų „Virgin Galactic“ kosminiame laive.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Scanpix“ iliustr.

Tačiau R. Bransonas žvelgia dar toliau: jo akiratyje – kosminiai viešbučiai turtingiems kosminiams turistams, sakoma pranešime. Tokie viešbučiai suteiktų galimybę nuskristi iki Mėnulio, apsisukti ir grįžti atgal į Žemę.

Pagal britų verslininko sumanytą verslo modelį kosminius turistus į žemąją orbitą aplink Žemę skraidintų kosminis laivas „SpaceShipTwo“, kurį aukštai į atmosferą iškeltų lėktuvas „White Knight Two“. Pasiekus maždaug 16 kilometrų aukštį, „SpaceShipTwo“ įjungtų raketinius variklius, ir kartu su 2 pilotais ir 6 keleiviais pakiltų iki pat atmosferos ir kosmoso ribos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų