REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai iš sraigtasparnio susekė, kaip Lietuvos teritorijoje iš tarptautinio traukinio išmetamas kontrabandinių cigarečių krovinys. Sulaikyti du traukiniu važiavę ukrainiečiai ir penki cigarečių pasiimti atvykę Lietuvos piliečai.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį vakare VSAT Aviacijos rinktinės sraigtasparnio įgula, kurioje taip pat buvo Operatyvinės veiklos valdybos pasienietis, bendradarbiaujant su Kriminalinės policijos biuro ir VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnais, iš oro stebėjo per Lietuvą važiuojantį traukinį Kaliningradas – Charkovas.

REKLAMA

Kai šis važiavo netoli Jūrės geležinkelio stoties Kazlų Rūdos savivaldybėje, pro traukinio langą ėmė skrieti dėžės. Sraigtasparnyje buvę pasienieniečiai apie tai pranešė kolegoms žemėje.

Atskubėję į nurodytą vietą VSAT ir policijos pareigūnai sulaikė penkis Lietuvos piliečius, atvykusius pasiimti krovinio. Iš viso iš traukinio buvo išmesta 6530 pakelių cigarečių „Viceroy Red“, pažymėtų Rusijos banderolėmis. Pagal Lieutvoje galiojančią muitinio policininkai sulaikė ir du Ukrainos piliečius, vykusius traukiniu ir, įtariama, iš jo išmetusius kontrabandinius rūkalus.

Kriminalinės policijos biure dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų