REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Placebas – sumažėjusiam moterų lytinio potraukio gydymui? Mokslininkai išsiaiškino, jog tokiu principu veikiantys tariami vaistai iš tikrųjų padeda.

REKLAMA
REKLAMA

Vyrų lytinio potraukio sumažėjimas dabar nebekelia jokių didesnių problemų. Revoliucija įvyko vėlyvaisiais 1990-aisiais, kada pasauliui buvo pristatyti tokie erekcijos sutrikimus gydantys vaistai kaip „Viagra“ ar „Cialis“. Tačiau moterims iki šiol nėra sukurta jokio konkretaus preparato, galinčio pagerinti jų libido.

REKLAMA

Mokslininkai nesėdi sudėję rankų ir vis ieško paslaptingosios moteriškosios „Viagros“ formulių. Kol vieni specialistai kuria galimo preparato sudėtį, kiti atlikinėja kitokius tyrimus. Pavyzdžiui, amerikiečių mokslininkas Andrea Bradfordas nutarė imtis sudijos, kuria siekta išsiaiškinti, ar sumažėjusio moterų lytinio potraukio neįmanoma išgydyti placebu.

Tai tariami vaistai, kurie iš tikrųjų veikia ne žmogaus fiziologiją, o psichiką. Gautieji rezultatai nustebino tyrėjus: maždaug trečdaliui moterų, vartojusių placebo principu veikiančius vaistus, seksualinis gyvenimas žymiai pagerėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Atliekant studiją 35 – 55 metų amžiaus moterų buvo prašoma 12 savaičių gerti paskirtas tabletes bei mažiausiai tris kartus per mėnesį užsiiminėti seksu. „Daugelis šią ribą peržengė“, - pabrėžė A.Bradfordas. Anot tyrėjų, ši studija kartu įrodė ir galingą bei kažkiek paslaptingą proto ir kūno ryšį, susijusį su susijaudinimu bei lytiniu potraukiu.

Nemaža dalis moterų, paskirtuoju laikotarpiu gėrusių placebo principu veikiančius vaistus, minėjo, kad joms padidėjo lytinis potraukis, atsirado geresnė lubrikacija, patiriami vis dažnesni ir stipresni orgazmai.

Anot Bostono klinikos psichologės ir sekso terapeutės Alinos Zolbords, kai dailiosios lyties atstovėms seksas nebekelia pasitenkinimo, atsiranda polinkis jo vengti. Toks kritinis laikotarpis būtent ir yra 35 – 55 metų amžiaus moterims, kurios laviruoja tarp atsakomybių, susijusių su karjera, šeima, bei nerimo, kad tiesiog nebelieka laiko pasijausti seksualioms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų