REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susisiekimo ministerija ir Automobilių kelių direkcija ketina pradėti avaringo Panevėžio aplinkkelio rekonstrukciją, tačiau parengti tik techniniai siūlymai, o lėšų kol kas nėra.Viename avaringiausių – Panevėžio aplinkkelyje – vien per penkerius metus įvyko per 30 avarijų, žuvo 18 žmonių, beveik 60 buvo sužeista.

REKLAMA
REKLAMA

Šiauriniu ir pietiniu aplinkkeliu per parą pravažiuoja per 10 tūkst. automobilių, 70 proc. jų – sunkiasvoriai.

REKLAMA

Nuspręsta, kad trumpinant projektavimo ir statybos terminus bei vengiant ilgai trunkančių žemės paėmimo visuomenės reikmėms procedūrų, efektyviausia būtų ant esamos kelio sankasos suformuoti Lietuvoje naują, bet Skandinavijoje dažną taip vadinamąjį reversinį kelią.

Žadama panaikinti galimybę sukti į kairę septyniose sankryžose, dar tris – panaikinti, apsisukti vairuotojai galės vienoje iš keturių naujų modernių žiedinių sankryžų.

REKLAMA
REKLAMA

Planuojama ateinančiais metais įvertinti techninius pasiūlymus ir tik tuomet spręsti, iš kur gauti lėšų.

„Jau dabar akivaizdžiai matosi, kad kai kurios transporto šakos nesugebės visų tų pinigų išnaudoti, tuo metu kelininkai jas labai aktyviai naudoja, ir būtent tos lėšos – apie 60–70 mln. litų, kurios būtų reikalingos pilnai šito aplinkkelio rekonstrukcijai – bus naudojamos iš europinių pinigų“, – teigia susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Gavus lėšas, aplinkkelio rekonstrukcija prasidėtų 2013-aisiais.

Zina Paškevičienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų