REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkė konservatorė Irena Degutienė paprašė opozicijos imtis žygių nuverčiant Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininką, nevienareikšmiškai vertinamą „Tvarkos ir teisingumo“ partijos narį Kęstą Komskį.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Seimo pirmininkė I. Degutienė raštu kreipėsi į naująjį Seimo opozicijos lyderį, socialdemokratų frakcijos seniūną Algirdą Butkevičių prašydama pasiūlyti naują opozicijos kandidatą į Antikorupcijos komisijos pirmininkus. Rašte nurodoma, kad Seimo nario K. Komskio vadovaujama Antikorupcijos komisija nėra antikorupcijos politikos formuotoja ir neatlieka savo funkcijos. O dabartinis komisijos pirmininkas dėl nuolatinių neigiamų jo veiklos vertinimų turi prisiimti politinę atsakomybę, nes tai kenkia ir Seimo, ir opozicijos, ir visos kovos su korupcija prestižui. Tai jau trečias toks Seimo pirmininkės prašymas opozicijai.

REKLAMA

Pasak paties K. Komskio, jis iš posto pasitrauktų tik išgirdęs konkrečią kritiką. Galimais ryšiais su kontrabandinėmis grupuotėmis viešai kaltinamas politikas teigia jau anksčiau ne kartą klausęs teisėsaugos institucijų, ar jos turi kokios nors informacijos apie šias jo galimas sąsajas. „Jokių teigiamų atsakymų nebuvo pateikta. Jeigu reikės, aš galiu pakartotinai kreiptis, kad teisėsauga vėl pateiktų informaciją“, – K. Komskis sako esąs įsitikinęs, kad jokios jį kompromituojančios informacijos teisėsaugos institucijos nei dabar turi, nei turės ateityje.

A. Butkevičius prisipažino šiuo metu dar neturintis tvirtos nuomonės dėl K. Komskio – ar jis ir toliau turėtų likti Antikorupcinės komisijos pirmininku, ar siūlyti į šį postą kitą parlamentarą. Jis tikisi, kad netrukus situacija turėtų paaiškėti. Partijos „Tvarka ir teisingumas“ vicepirmininkas, šios partijos Seime frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis teigė šiandien nematantis priežasčių arba faktų, kodėl iš Antikorupcijos pirmininko posto turėtų trauktis jo partijos narys. Pasak V. Mazuronio, jis kolegos puolimą jis vertina kaip šmeižtą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų