REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas pasakė, kad ekonomistai nuobodūs? Vakar studentai ir dėstytojai šį mitą sugriovė švęsdami Vilniaus universiteto Ekonomikos fakulteto 70-metį. Buvo dėstomos išradingos paskaitos, pavyzdžiui, apie alų, vyko sportinio pokerio turnyras su Lietuvos milijonieriumi Dominyku Karmazinu, bardų koncertas, kuriame švytėjo ir Bjelle žvaigždė, o viską vainikavo orientacinės varžybos automobiliais po naktinį Vilnių.

REKLAMA
REKLAMA

Sužavėti alaus istorija

Pirmiausia studentus nustebino dėstytojai. Jie parengė paskaitas ne apie savo dėstomus dalykus, bet apie pomėgius. Docentas Benas Pladis dalijosi negirdėtais istoriniais faktais paskaitoje „Dingęs Vilnius“, profesorius Rimvydas Skyrius, laisvalaikiu grojantis gitara, dalijosi žiniomis „Apie muziką“, docentas Vytautas Dikčius parodė savo fotomeną bei atskleidė kelias fotografavimo paslaptis „Sustabdytoje akimirkoje“. Vis dėlto bene didžiausio susidomėjimo sulaukė profesorius Linas Čekanavičius. Studentus pirmiausia jis patraukė pasirinkęs labai jau juos gundančią temą „Kaip alus suko istorijos ratą“. Jei po kitų paskaitų studentai paskubomis išmauna iš auditorijos, tai šįkart dėstytojais sunkiai jais atsikratė – klausimų lavina jį griūte užgriuvo. Studentai ilgai aikčiojo nuo naujų įdomių faktų apie šį studentišką gėrimą bei dėstytojo drąsą prabilti apie jį akademiškoje bendruomenėje.

REKLAMA

Pokeris su milijonieriumi

Su Ekonomikos fakulteto dekane prof. dr. Birutė Galiniene pasodinę septintąjį berželį fakulteto kieme, studentai ir dėstytojai susirungė „Protmušyje“. Jo laimėtojai smegenis ir kūnus galės palepinti Spa centre. O pailsėję „pasimaitinti“ dovanotimis knygomis.

Popiet prasidėjo tikrosios linksmybės. Fakultetas kaip reikiant pasikeitė – patapo beveik kazino. Vyko sportinio pokerio turnyras. Prie kviestinių, t.y. jau gerokai patyrusių, dalyvaujančių įvairiose varžybose, žaidėjų stalo buvo ir garsiausias Lietuvos pokerio žaidėjas, spėjęs tapti ir milijonieriumi Dominykas Karmazinas. Šįkart jam sėkmė nenusišypsojo. Kaip organizatoriai sako, iš pradžių jis pademonstravo puikius savo pokerio žaidimo įgūdžius, išmesdamas 3 žaidėjus, tačiau vėliau ėmė neatsakingai kelti statymus, tad galų gale iškrito penktoje vietoje. Laimėtoju tapo svečias iš Matematikos ir informatikos fakulteto Edvinas Urbonavičius. Prie eilinių pokerio stalų organizatoriai taip pat sulaukė itin didelio susidomėjimo. Teko sudaryti nemenkas norinčiųjų pamiklinti smegenis eiles.

REKLAMA
REKLAMA

Aliejumi varomas automobilis

Azartines aistras nuramino pavakare prasidėjęs studentų bardų vakaras, kuriame pasirodė muzikiniame pasaulyje jau girdėti balsai: Raminta Naujanytė, labiau žinoma Bjelle pesudonimu, neseniai TV3 muzikiniame projekte „Lietuvos talentai“ pavergusi žiūrovus ir publiką savo patriotine daina, Markas iš grupės „Green City“ (beje, ryt vaikinas su kitomis muzikos žvaigždėmis pasirodys „Menų lofte“ Viktoro Diawaros projekte „ The Best of No DJ's"), Martynas Nugaras, Greta Liniauskaitė ir kiti.

Kai arbata ir muzika baigėsi, šventė persikėlė į gatves. Prasidėjo orientacinės varžybos automobiliais, kurias ekonomistai organizavo trečią sykį. Kaskart sulaukdami vis didesnio susidomėjimo ir šiemet jo nestokojo. Čia savo jėgas vakar išbandė ne tik vaikinai, jiems iššūkio prie vairo nepabūgo mesti ir merginos. Prie varžybų, deja, neprisijungė studentai, kurie aliejumi varomu automobiliu vasarą apkeliavo visus Balkanus. Tačiau artimiausiu metu juos bus galima išvysti keliaujančius po Lietuvą. Savo žygį jie dedikuos Ekonomikos fakulteto 70-mečiui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų