REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Studentus, besidominčius gamtos mokslais, į Vilniaus universiteto gamtos mokslų fakultetą kviečia tarptautinė studentų mokslinė konferencija „COINS 2010“. Jau septintąjį kartą „žaliajame fakultete“ ši konferencija suburs studentus bei dėstytojus diskutuoti, mokytis bei dalintis moksline patirtimi, pranešė VU studentų atstovybė.

REKLAMA
REKLAMA

„COINS 2010“ – konferencija, skirta bakalauro ir magistro studijų studentams, rašantiems tiriamuosius darbus ir norintiems juos pristatyti platesnei auditorijai, gauti konstruktyvios kritikos ir geranoriškų patarimų, praversiančių ruošiantis baigiamųjų darbų gynimuose, teigiama pranešime. Šios konferencijos metu vyksta studentų mokslinių pranešimų pristatymai, paskaitos bei vizitai į Lietuvos mokslo centrus. Stendinių ir auditorinių mokslinių pristatymų metu paaiškėja, kokias gi mokslines problemas nagrinėja jaunieji ateities mokslininkai Lietuvoje ir Europoje,o įdomių paskaitų metu susipažįstama su mokslo naujovėmis ir perspektyvomis biotechnologijų, genetikos, biofizikos, biochemijos, ekologijos srityse.

REKLAMA

Šiais metais konferencijos atidarymas vyko VU širdyje, centrinių rūmų teatro salėje,o jį vainikavo Lietuvos mokslo premijos laureato prof. V. Kučinsko paskaita apie lietuvių genomo tyrimus. Numatyta, jog konferencijos metu prof. V. Mildažienė iš Kauno Vytauto Didžiojo universiteto pristatys hipertermiją kaip pažangų metodą vėžio gydymui, o dr. B. Suninėnaitė papasakos apie lipolitinius fermentus. Šių metų konferencijoje didelis dėmesys taip pat yra skiriamas bioįvairovės problemoms klimato kaitos kontekste. Mokslininkų paskaitų metu studentai turės galimybę susipažinti su miegapelių ekologija bei paukščių paplitimo vidurio ir šiaurės Europoje pokyčiais, vykstančiais dėl klimato kaitos. Prof. E. Lekevičius iš gamtos mokslų fakulteto pristatys bendrąją biologinės adaptacijos teorijos koncepciją ir inicijuos atvirą diskusiją šia tema.

Šiais metais 30 greičiausiai užsiregistravusių VU studentų turės galimybę aplankyti Nacionalinį lazerių mokslo ir technologijų centrą (VU LTC), Biotechnologijos bei Vilniaus universiteto Onkologijos institutus, iš arčiau pamatyti, kuo gyvena šiose institucijose dirbantys mokslininkai, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų