REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dabartinė Ukmergės šilumos ūkio situacija, kai dalis ukmergiškių neturi karšto vandens bei žiemą gali likti be šildymo, susiklostė dėl neatsakingų ir vienašališkų savivaldybės veiksmų, teigia premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį įvyko ministro pirmininko ir Ukmergės rajono mero Algirdo Kopūsto susitikimas. Pasak A. Kubiliaus patarėjo Virgio Valentinavičiaus, susitikimas įvyko premjero iniciatyva. A. Kubilius paragino, kad, net ir vykstant teisminiams ginčams, abi ginčo šalys – Ukmergės rajono savivaldybė ir šilumos ūkio nuomininkas - ieškotų kompromiso ir sparčiai artėjant šildymo sezonui tiek gyventojų būstai, tiek kitos įstaigos būtų pradėtos šildyti laiku.

REKLAMA

Ukmergės savivaldybės ir UAB „E energija“, kurios vienas iš akcininkų yra Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB), ginčas kilo savivaldybei vienašališkai nutraukus šilumos paslaugų teikimo sutartį, motyvuojant per didelėmis šių paslaugų kainomis, ir šilumos tiekimą perdavus savivaldybės įmonei, neturinčiai Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos licencijos teikti tokias paslaugas. Galutinį sprendimą dėl sutarties galiojimo ar jos nutraukimo dar turi priimti teismas. Be to, abi besiginčijančios pusės yra padavusios ir kitas su šia situacija susijusias įmones ir institucijas į teismą.

REKLAMA
REKLAMA

„Premjerui kelia didelį susirūpinimą tai, kad ukmergiškiai yra likę be karšto vandens ir šilumos, kai artėja žiema. Premjeras paragino merą ir visą miesto tarybą labai atsakingai žiūrėti į situaciją, kurią sukūrė neatsakingi ir vienašališki savivaldybės veiksmai, dėl kurių ukmergiškiai liko be šilumos“, – po susitikimo komentavo V. Valentinavičius.

A. Kubiliaus atstovas informavo, kad Premjeras mero paprašė pateikti planą, kaip per labai trumpą laiką bus pasiruošta grąžinti Ukmergės gyventojams karšto vandens ir šilumos tiekimą. Be to, A. Kubilius paragino savivaldybę galvoti ir apie teisines pasekmes, kurias gali sukelti investuotojų laimėtos bylos teismuose ir dėl kurių reikėtų mokėti milijonines kompensacijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Premjeras ne kartą pabrėžė, kad savivaldybės veiksmai buvo nelabai apgalvoti, neatsakingi ir sukūrė tokią apgailėtiną situaciją, kurią, galimas daiktas, turės svarstyti Ekstremalių situacijų komisija“, – Vyriausybės vadovo poziciją išsakė V. Valentinavičius.

Ukmergės rajono meras Algirdas Kopūstas Eltai sakė, kad šiuo metu Ukmergėje dvi katilinės nekūrenamos, o kitos kūrenamos skystu kuru. Taip yra, nes savivaldybės kontroliuojamai įmonei neišduodama licencija, o „Miesto energija“, nors ir turi licenciją, bet neteikia paslaugų.

„Šią problemą bandėme spręsti pas premjerą, niekas nėra pažadėta. Premjeras paprašė plano, kurį pateiksime ateityje. (...) Dalis gyventojų karšto vandens neturi, nes remontuojama trasa ir ruošiama katilinė žiemos šildymo sezonui. Kita katilinė taip pat nekūrenama, nes vyksta trasos remontas. Dar pagrindinis dalykas – šiandien neturime dujų, o tos katilinės pritaikytos kūrenti tik dujomis (...)“, – kalbėjo A. Kopūstas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų