REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jurgis Razma, daugiausiai valdančiųjų koalicijoje atstovų turinčios konservatorių-krikdemų frakcijos seniūnas, trečiadienį per Ekonomikos komiteto posėdį pareiškė, kad „Visuomio“ nebus. Premjeras Andrius Kubilius jo žodžių nesiėmė vertinti.

REKLAMA
REKLAMA

„Negaliu vertinti, nežinau ką jis pasakė. Tikrai bus įgyvendinta valstybinio turto pertvarka, remiantis geriausia kitų šalių patirtimi. Negirdėjau, kad kas priešintųsi valstybinių įmonių skaidrumo, aiškaus tikslo formulavimo ir galimybių sudarymui, kad valstybinės įmonės būtų valdomos, kaip geriausios verslo kompanijos. Ar įgyvendinant šiuo principus turi būti įsteigtas koks nors „Visuomis“, ar dar koks darinys – tai technikos reikalas“, – po Vyriausybės posėdžio teigė A. Kubilius.

REKLAMA

„Visuomio“ idėja pirmą kartą buvo pristatyta frakcijai praėjusią savaitę, tačiau jos nariai atsiriboja nuo komentarų, nes to prašė pats premjeras.

Siūloma iš ministerijų ir kitų įstaigų perimti visą valstybės valdomą komercinį turtą ir atiduoti jį naujai įkurtai kontroliuojančiai bendrovei, kurią ketinama pavadinti „Visuomis Company Holding“. Skaičiuojama, kad komercinio valstybei priklausančio turto vertė siekia 18 mlrd. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų