REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendradarbiaudami su Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai Vilniuje ir pasienyje su Latvija sulaikė 4 kilogramus narkotikų. Manoma, kad tai sintetiniai narkotikai, sintetiniai kanabinoidai, vadinamieji „spice“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Muitinės kriminalinės tarnybos atstovo ryšiams su visuomene, sulaikyti ir du asmenys, įtariami narkotinių medžiagų kontrabanda, – vilnietis V. P. ir Rusijos pilietis A. K. Pastarasis įtariamas organizavęs kontrabandos gabenimą.

REKLAMA

Tikrindami gautą pašto siuntą iš Kinijos, Lietuvos muitinės pareigūnai nustatė, kad pakete slypi kilogramas baltos spalvos miltelių, įtariama, narkotinių medžiagų.

Nuvykus pas Vilniaus miesto gyventoją V. P., kuriam ir buvo adresuota ši siunta, jo bute kratos metu buvo aptiktas dar kilogramas identiškos medžiagos.

Tęsiant tyrimą Smėlynės pasienio poste buvo sulaikytas Rusijos pilietis A. K.

Muitinės pareigūnai įtarė, kad į Latviją važiavusio ruso automobilyje „Mazda“ gali būti paslėpta narkotikų siunta.

REKLAMA
REKLAMA

Detalios automobilio apžiūros metu muitinės kriminalistai ant atsarginio rato, pritvirtinto po „Mazdos“ dugnu, rado du polietileninius paketus, kuriuose buvo 2 kg miltelių, kaip manoma, to paties „spice“.

Muitinės pareigūnų žiniomis, A. K. aktyviai dalyvauja įvairiuose internetiniuose forumuose, prisistatydamas „laimės pardavėju“ ir siūlydamas įsigyti „vonios druskos“.

Tiek Rusijos pilietis, tiek Vilniaus gyventojas buvo sulaikyti dviem paroms, šiuo metu sprendžiamas klausimas dėl jų suėmimo.

MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytos narkotikų siuntos vertė Lietuvos juodojoje rinkoje – apie 300 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rusijoje, į kurią A. K., kaip manoma, ir gabeno narkotikus, sintetiniai kanabinoidai kainuoja dar brangiau, pavyzdžiui, internetiniuose forumuose 1 gramą tokios „vonios druskos“ siūloma įsigyti maždaug už 150 Lt.

Tikslią rastų medžiagų sudėtį dar nustatys detali ekspertizė, tačiau, muitinės pareigūnų manymu, abiem atvejais buvo sulaikyti sintetiniai narkotikai, sintetiniai kanabinoidai, vadinamasis „spice“. 100 gramų tokių narkotikų Lietuvos juodojoje rinkoje kainuoja apie 7500 litų.

Sintetiniai kanabinoidai pasižymi stipriu psichoaktyviu poveikiu. Vartojant iš šių narkotinių medžiagų gaminamus „žolių mišinius“ ar „vonios druskas“, galimas kraujo išsiliejimas į smegenis, ilgalaikiai atminties, kvėpavimo, širdies, kepenų ir inkstų veiklos sutrikimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų