REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią vasarą, kaip nė vieną kitą, mūsų augintiniams prireikė naujų aksesuarų: kepurėlių, pavėsinių nuo saulės, kelioninių gertuvių. Ne pro šalį būtų ir akiniai nuo saulės, kurių jau galima įsigyti ir pas mus.

REKLAMA
REKLAMA

Šuniški akiniai – ne naujiena Pietų kraštuose. Šitaip apsaugoti šunų akis pirmieji pasiūlė slidinėjimo kurortų gelbėtojai. Budėdami su šunimis slidinėjimo trasose, jie dažnai vargo dėl keturkojus partnerius kamuojančių akių uždegimų. Iš pradžių jie paprasčiausiai „perdirbo“ savo akinius šunims. Akiniai turėjo saugoti jautrias šunų akis nuo akinančių saulės spindulių, atsispindinčių nuo ledo ir sniego.

REKLAMA

Kai zooverslininkai per televiziją pamatė reportažą apie akiniuotus šunis gelbėtojus, sukūrė šuniškų akinukų seriją ir pradėjo gamybą. Dabar šie akiniai parduodami visame pasaulyje, vieni iš populiariausių ir stilingiausių yra „Doggles“ firmos akiniai.

Šunys juos nešioja traukdami roges Aliaskoje, poilsiaudami prie Viduržemio jūros arba dirbdami kartu su slidinėjimo kurortų gelbėtojais.

„Kylant kariniam malūnsparniui, pakyla dykumų smėlio banga, todėl tarnybiniai šunys ir mes būtinai nešiojame akinius“,– sako Afganistane tarnaujantys Taikos palaikymo misijos kariai.

REKLAMA
REKLAMA

Vidutinė akinių kaina, priklausomai nuo dydžio ir modelio, 20-30 eurų. Jų dydžiai žymimi taip: XS – šunims iki 5 kg, S – sveriantiems 5-15 kg, M – 15-35 kg ir daugiau.

Šuniški akiniai saugo nuo:

• Ryškių, akinančių saulės spindulių.

• Svetimkūnių (smulkių vabzdžių ir kt.), dulkių, kai su šunimi važiuojama motociklu arba dviračiu.

• Stipraus vėjo, keliaujant atviru automobiliu arba motorinėmis transporto priemonėmis.

• Pavojingų ultravioletinių spindulių.

• Sergant konjunktyvitu ar kt. akių ligomis, kai šuo jautriai reaguoja į šviesą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų