REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įtempiamos pakabinamos lubos nepakeičiamos siekiant vizualiai praplėsti erdvę arba, be sudėtingų paruošiamųjų darbų, paslėpti statybos ir remonto defektus lubose. Jos greitai ir nesudėtingai montuojamos naudojant specialius profilius ir įrangą. Kadangi šios lubos, palyginti su kitomis pakabinamomis lubomis, yra brangesnės, jos dažniausiai naudojamos kaip erdvės akcentas ar kaip drėgmę izoliuojanti ir vandeniui atspari medžiaga

REKLAMA
REKLAMA

Spalva ir struktūra

Lubų apvalkalo spalvinė gama gali būti neribota, tačiau gamintojai dažniausiai apsiriboja 50 spalvų gama. Tokio spalvų pasirinkimo, gamintojų nuomone, turėtų pakakti pritaikant lubas patalpoms ar įvairių stilių interjerams. Įtempiamos lubos, kaip šiuolaikinė moderni medžiaga, naudojamos net klasikiniuose interjeruose, todėl, siekiant išraiškingesnės plastikos ir derinant jas prie pastato architektūros, galima rinktis matinę, šiek tiek porėtą plėvelės struktūrą, lygią matinę arba blizgią tekstūrą. Pastaroji, imituojanti veidrodinį paviršių, labai populiari ir gyvenamųjų namų ar baseinų interjeruose, kur reikia vizualiai padidinti patalpų aukštį.

REKLAMA

Forma

Tie, kuriems yra tekę girdėti apie įtempiamas lubas, paprasčiausiai galvoja, kad jos gali būti tik horizontaliai įtemptos kaip gipso kartono ar kitų pakabinamų lubų alternatyva. Tačiau specialių profilių pagalba įtempiamos lubos tvirtinamos ir vertikaliai grindų paviršiui, jomis galima išgauti pačias netikėčiausias erdvines formas, o tai – ypač populiari interjero dizainerių priemonė, naudojama visuomeninėse patalpose – kavinėse, baseinuose, klubuose, pramogų parkuose. Tačiau įdomių erdvinių struktūrų galima sukurti ir namuose, pavyzdžiui, laiptinei per du aukštus ar svetainei jas panaudoti vietoj įprasto šviestuvo įrengus lubose paslėptą apšvietimą. Tuo tikslu dažniausiai naudojama matinio paviršiaus šviesą praleidžianti plėvelė. Kad būtų suformuotas norimas paviršius, naudojami konstrukciniai profiliai, ant kurių įtempiama plėvė.

REKLAMA
REKLAMA

Atsparumas drėgmei

Įtempiama plėvelė ir ją laikanti konstrukcija yra visiškai atspari drėgmei. Todėl ji tokia populiari drėgnose patalpose – vonios kambariuose, baseinuose. Ji efektyviai saugo stogo konstrukciją nuo drėgmės iš apačios, ypač ten, kur yra padidinta vandens garavimo tikimybė. Net jei jūsų būstą užpylė vandeniu iš viršaus, įtempta lubų plėvė tampa puikiu barjeru vandeniui ir apsaugo brangią apdailą. Jeigu Jūsų kaimynas dažnokai pamiršta užsukti čiaupą ar nesutvarko santechnikos vamzdynų, verta pagalvoti apie įtempiamas lubas. Techninių avarijų, kai patalpos užpilamos dideliu kiekiu vandens, lubos įsitempia ir puikiai sulaiko vandenį. Išpumpavus vandenį plėvelę galima vėl įtempti – reikia pašildyti ją tam skirtu degikliu, kurį naudoja įtempiamas lubas montuojantys meistrai. Įtempiamos lubos įgauna pradinę formą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antistatinė danga

Įtempiamos plėvės gamybos metu ji yra padengiama plonyčiu teflono sluoksniu, kuris apsaugo jos paviršių nuo dulkių. Be to, ant įtempiamų lubų paviršiaus nesusidaro kondensatas net tokiose drėgnose patalpose kaip virtuvė, baseinas, dušas. Kaip antistatinė ir drėgmei atspari medžiaga, įtempiamos lubos naudojamos ir operacinėse, procedūrų patalpose. Jos nepablogina patalpos akustinių savybių, o jei norima jas pagerinti, naudojamos papildomos medžiagos. Taip pat elgiamasi, jei reikia pagerinti patalpos šilumos nepralaidumo savybes.

REKLAMA

Įrengimo niuansai

Dėl nesudėtingų montavimo darbų įtempiamos lubos gali būti įrengiamos visiškai užbaigus remonto ar įrengimo darbus arba rekonstrukcijos metu, kai atskirose patalpose reikia tiesių ir gražių lubų, o sienos ir grindys nėra atnaujinamos – pavyzdžiui, kai per avariją užliejamos lubos ar šeimininkai nori paslėpti lubų defektus: nelygumus, plyšius, įtrūkimus. Jos neužima daug vietos, nuo esamų lubų nusileidžia tik 5 cm (tiek riekia profiliams įtvirtinti) arba 15 – 20 cm, kai norima jose paslėpti apšvietimą. Po jomis galima slėpti ir ventiliacijos ir kitos įrangos konstrukcijas.

Priežiūra

Įtempiamoms luboms nereikia specialaus padengimo ar ypatingos priežiūros. Jas eksploatuojant įprastomis sąlygomis paviršių galima kas 5 – 7 metus nuplauti vandeniu, jei reikia, pridedant nuriebalinimo priemonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų