REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Provincijos frontuose – nieko naujo

Policijos departamento suvestinės pastaruoju metu tikrai nedžiugios – buitiniai kivirčai neretai baigiasi žmogžudystėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienio popietę savo namuose Ignalinos rajono Mažėnų kaime rastas Loretos Masalskienės (49 m.) lavonas sumuštu smakru bei nubrozdinimais ant peties. Per teismo medicinos ekspertizę nustatyta, jog mirtis buvo smurtinė – į smegenis išsiliejo kraujas.

REKLAMA

Nustatyta, kad išvakarėse L. Masalskienę apie devintą vakaro jos namuose sumušė sugyventinis Mamertas Kliukas (52 m.). Jis sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Išsituokėlė L. Masalskienė su savo motina Melanija Kisieliene bei broliu Kęstu į Mažėnus atsikėlė dar 1994 metais, kai pardavė butą Kaune. Vėliau brolis vedė vietos gyventoją ir išsikėlė į žmonos namus, tad motina ir duktė vienos šeimininkavo nusipirktoje sodyboje.

REKLAMA
REKLAMA

Moterims ūkio darbuose kartais talkino to paties kaime gyventojas M. Kliukas, o jam patiko ne tik pati L. Masalskienė, bet ir jos polinkis į svaigalus.

Pats M. Kliukas taip pat buvo gerokai įjunkęs į taurelę, todėl ilgainiui paliko savo šeimą ir visam laikui persikėlė pas L. Masalskienę. Naujoji sugyventinių pora nuolat girtavo, o po to audringai aiškindavosi santykius. Nuo įkaušusio M. Kliuko neretai kliūdavo ir L. Masalskienės motinai (prieš 4 mėnesius ji mirė), todėl policija šiuose namuose lankydavosi dažnokai.

Po tokių apsilankymų M. Kliukas kuriam laikui aprimdavo, bet netrukus kažkuris iš sugyventinių vėl prasimanydavo naminės ir vėl prasidėdavo naujos gėrynės bei muštynės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ignalinos rajono apylinkės teismas įtariamąjį M. Kliuką leido suimti 10 dienų.

Bandė užstoti sūnų

Kitą dieną Širvintų rajono Paspėrių kaime kilęs giminaičių kivirčas baigėsi vietos gyventojo Vido Dabužinsko (41 m.) mirtimi. Kaip manoma, gyvybės jis neteko, kai savo kieme pabandė užstoti nuo skriaudikų savo sūnų.

Tą dieną V. Dabužinsko namuose viešėjo tame pačiame kaime gyvenantys jo žmonos sūnėnai. Vienu metu jie dėl kažko susipyko su šeimininko sūnumi, įsiplieskė muštynės. V. Dabužinskas tikėjosi vos pilnametystės sulaukusius žmonos giminaičius sustabdyti gražiuoju, bet netrukus krito nebegyvas.

REKLAMA

Įtariamiesiems broliams Mantui (19 m.) ir Vaidui (18 m.) B., kuriems nustatytas lengvas girtumo laipsnis, teko išbandyti areštinės gultų kietumą. Vėliau abiem paskirta su laisvės atėmimu nesusijusi kardomoji priemonė.

Kruvinas bulviakasis

Prienų rajono policija uždarė į areštinę Kašonių kaimo gyventoją Saulių Joniką (42 m.), įtariamą savo sugyventinės Astos Kandrotaitės (44 m.) nužudymu.

Metus drauge pragyvenusi niekur nedirbanti pora nuolat piktnaudžiavo alkoholiu ir garsėjo tarpusavio vaidais.

Praėjusį šeštadienį sugyventiniai talkininkavo bulviakasyje, o užsidirbtus pinigus tuoj pat išleido svaigalams. Išgertuvės, kaip įprasta, baigėsi tarpusavio rietenomis, galiausiai moteris buvo sumušta ir subadyta peiliu.

REKLAMA

Policininkai, kuriuos kaimyno telefonu iškvietė pats įtariamasis, iki pusės apnuogintą nužudytąją rado kambaryje, gulinčią kraujo klane.

Nušovė ir nusišovė

Praėjusį savaitgalį sugyventiniai vaidijosi ne tik provincijoje, bet ir pačioje sostinėje.

Vilniaus miesto dalyje Markučiuose, Dunojaus gatvėje, ant kalnelio stovinčiame privačiame name jau nuo šeštadienio vidurdienio kivirčijosi ten gyvenanti 57 metų moteris ir jos 7 metais jaunesnis sugyventinis.

Atvykę policijos pareigūnai vyriškiui liepė dingti iš moters namų.

Vis dėlto apie vidurnaktį jis sugrįžo nešinas medžiokliniu šautuvu... Per sodą prislinkęs prie namo, vyriškis per langą du kartus šovė į kambaryje su giminaičiais esančią sugyventinę. Viena kulka moteriai pataikė į kaklą ir ją mirtinai sužeidė. Lango stiklo šukė nesunkiai sužeidė dvylikametį vaiką.

Paskui šovusysis nusileido prie apačioje palikto savo automobilio ir nusišovė.

Prie jo teisėsaugininkai rado nelegaliai laikytą šautuvą Iž-16.

Remigijus RAINYS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų