REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Patikėti savo atžalą auklei nusprendę tėvai pasiryžę nueiti kryžiaus kelius, kad tik surastų tinkamą žmogų. Dirbti ketinančios jaunos mamos įsitikinusios, kad per skelbimus galimybė rasti tokią, kuriai ramia širdimi paliktum vaiką, lygi nuliui.

REKLAMA
REKLAMA

Ieško atsargiai

Patikimų auklių tėvai pasiryžę laukti net metus, kol šioms pasibaigs darbo sutartis.

Prisiklausę istorijų apie savanaudes moteris, į svetimus namus atsivedančias savo artimuosius ir besiknaisiojančias po stalčius, į darželius nenorintys leisti mažųjų sutuoktiniai labai atsargiai renkasi žmogų, su kuriuo paliks savo atžalas.

REKLAMA

Jie apklausia visus pažįstamus, kurie savo atžalas patikėdavo svetimiems, kieme sutiktų vyresnio amžiaus moterų, vaikštančių su vaikais, nesidrovi paklausti, ar jos mažųjų močiutės, ar auklės.

Tėvai kaip didžiausią siaubą mintyse regi aukles, terorizuojančias jų vaikus ir į darbą ateinančias apsvaigusias nuo alkoholio.

Jaunos šeimos labiausiai pasitiki savo vaikus užauginusiomis moterimis, kiek rečiau renkasi pensinio amžiaus sulaukusiąsias. Mažiausią pasitikėjimą auklės ieškantiems tėvams kelia jaunos merginos.

REKLAMA
REKLAMA

Nesigaili dėl pasirinkimo

Trejų su puse metų sūnų auginanti mama, prieš daugiau nei metus auklės nusprendusi ieškoti į internetą įdėjusi skelbimą, „Sekundei“ pasakojo ją radusi pažįstamai užsiminus, kad viena moteris, prižiūrėjusi šešerių mergaitę, nuo rugsėjo ją išleidžia į mokyklą.

„Tai sužinojusi jai paskambinau ir paklausiau, ar sutiktų prižiūrėti mano sūnų. Iš pradžių auklė man sakė, kad veikiausiai negalės, nes šeima, su kurios mergaite ji buvo kelerius metus, vis dar nori, kad pasiimtų ją iš mokyklos“, – prisiminė panevėžietė Dalia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tik po ilgų įkalbinėjimų ir pažado mokėti nemenką atlygį auklė prižadėjo, kad berniuką imsis prižiūrėti nuo naujųjų metų. Dabar, įpusėjus metams, pašnekovė sako besidžiaugianti, kad laiku sužinojo apie patikimą auklę.

Moteris prasitarė, kad per pirmąsias dienas, kai tik įdėjo skelbimą, iš karto pasipylė skambučiai. Tačiau, pasak Dalios, iš septynių ar aštuonių skambinusiųjų šeima nusprendė susitikti su trimis.

„Kelios auklės jau kalbant telefonu pasirodė įtartinos. Moterys sunkiai galėjo nusakyti, kokią turi darbo patirtį, joms pynėsi liežuvis“, – įspūdžius prisiminė pašnekovė.

REKLAMA

Trys auklės, su kuriomis šeima susitiko, sutuoktiniams nepasirodė patikimos.

„Joms įdomiausia buvo atlygis, nedegė noru sužinoti apie sūnų, ar jis ramus, ar judrus vaikas, ar nėra kam nors alergiškas“, – tikino Dalia. Ji atskleidė, kad auklei moka 1500 litų.

Auklę rado kieme

Prieš kelis mėnesius pradėjusi ieškoti jaunėlei dukrai auklės, panevėžietė Jovita Stankienė ją rado kartu su dukra nutarusi pasivaikščioti.

„Kaip įprasta, mamos su vaikais kone kasdien vaikšto kieme. Tačiau su vienu mažyliu prie daugiabučio vis matydavome pagyvenusią moterį. Su kitomis mamomis dažnai pakalbėdavome, kad jos nė viena nepažįstame. Kartą, išėjusi pasivaikščioti, paklausiau, ar ji vienos iš mūsų kaimynių motina, ar auklė“, – pasakojo moteris.

REKLAMA

Paaiškėjo, kad trejų metų berniuką prižiūrinti moteris buvo auklė.

Joms kalbantis, auklė prisipažino, kad nuo rugsėjo nebeturės darbo, nes mažylį tėvai nusprendė pradėti leisti į darželį. Taip, pasak Jovitos, dukrai buvo surasta auklė ir jos gražiai bendrauja jau beveik mėnesį.

„Ieškant auklės man buvo svarbu, kad ji su vaiku kasdien eitų pasivaikščioti, o ne sėdėtų prie televizoriaus. Matydama šią moterį kaskart kieme su berniuku, nutariau, kad ir su mano mažyle ji taip pat elgsis. Manau, kad renkantis auklę svarbu ją bent kiek pažinti ar bent jau gauti gerų rekomendacijų“, – vieną iš priežasčių, kodėl pasirinko šią moterį, išsakė pašnekovė. Auklei Jovita moka 900 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į rajoną nevažiuos

„Sekundės“ pakalbintos kelios moterys, auklės darbo ieškančios pasiskelbusios internete, nieku gyvu sakė nevažiuosiančios vaikų žiūrėti į rajoną.

Vardo nenorėjusi sakyti, save pristatanti kaip didelę darbo patirtį prižiūrint vaikus turinti panevėžietė griežtai pabrėžė, kad tėvai kartais būna labai įnoringi.

„Jie nori, kad būtų ne tik prižiūrėti jų mažyliai, bet ir sutvarkyti kambariai, išskalbti drabužiai. Tačiau aš ieškau auklės, o ne tarnaitės ar valytojos darbo“, – kalbėjo tris mėnesius darbo nerandanti moteris.

REKLAMA

Ji prisipažino, kad per tą laiką, kai pasiskelbė laikraštyje ir internete, sulaukė vos kelių pasiūlymų, tačiau jie nebuvo tinkami.

„Siūlė važiuoti vaiko žiūrėti į Velžį, tačiau man tai neatsipirks. Jei gausiu aštuonis šimtus litų, reikia dar išskaičiuoti kelionės išlaidas, taigi nedaug liks“, – aiškino pašnekovė.

Penkiasdešimt metų perkopusi panevėžietė sakė mieliau prižiūrėtų vaiką, jei tėvai jį kasdien atvežtų į jos namus.

Tvarkyti namus – ne problema

Pustrečių metų mergaitę prižiūrėjusi trisdešimtmetė Jurgita neslėpė, kad susirasti auklės darbą per skelbimus yra sudėtinga. Jos įsitikinimu, patikimo žmogaus ieškantys savo atžalai tėvai retai priima svetimą žmogų, jo dažniausiai teiraujasi pažįstamų.

REKLAMA

Jurgita sakė norinti, kad mažylį tėvai patys atvežtų pas ją, nes nemėgstanti eiti į svetimus namus. Moteris mielai apsiimtų prižiūrėti vaiką ir kelioms valandoms per dieną. Už valandą vaiko priežiūros pašnekovė tikisi gauti penkis litus.

Panevėžietė Bronė tvirtino sulaukianti labai daug pasiūlymų dirbti aukle. Tiesa, nemažai jų – vykti į kaimą ir į užsienį. Prižiūrėti vaiką tik kelias valandas šešiasdešimtmetė neapsiima – nori dirbti visą darbo dieną.

Trijų litų už valandą prašanti panevėžietė neslepia, kad ji anksčiau prižiūrėjo keturis vaikus: šešerių metų berniuką, patyrusį automobilio avariją, ir tris mažylius nuo vienerių iki trejų metų. Pašnekovė sako, kad jei nėra sunku sutvarkyti namus ar paruošti vaikui maisto.

„Nors tėvai palikdavo valgyti, tačiau kasdien vaikui išvirdavau sriubos, nes mažylių organizmui ji reikalinga“, – tikina moteris. Kai vaiką paguldydavo pietų miego, moteris tvarkydavosi namuose, išplaudavo grindis.

Vaida REPOVIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų