REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybė, bendradarbiaudama su Vilniaus apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu ir Vilniaus eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkymo asociacija, antrus metus iš eilės skelbia akciją „Daugiau erdvės kiemuose“.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiabučių gyvenamųjų namų kiemai ir kitos miesto bendro naudojimo teritorijos yra užterštos paliktomis nenaudojamomis transporto priemonėmis, dėl kurių kyla automobilių statymo vietų gyventojams problema. Akcijos vykdymo metu bus siekiama išvalyti kiemus nuo juos užimančių, blogos kondicijos transporto priemonių, tuo pačiu palengvinant pačių gyventojų gyvenimą.

REKLAMA

Akcijos eiga apjungia kelis etapus. Visų pirma, tikimasi pagalbos iš gyventojų, kurie pastebėję savo kiemuose nenaudojamų automobilių, jas nufotografuotų. Neturintys tokios galimybės, pasitarnautų pranešę apie netvarkingas transporto priemones seniūnijų darbuotojams, paskambinę telefonu 1648 arba parašę el.paštu [email protected]ės administracijos seniūnijos taip pat yra įpareigotos rinkti informaciją ir skirti darbuotojus, kurie tikrins kiemus. Planuojama šiuos darbus atlikti iki spalio 4d.

REKLAMA
REKLAMA

Netinkamus eksploatacijai automobilius galima atskirti pagal išorinius požymius: nuleistas padangas, išdaužytus langus ar tiesiog sulamdytą po eismo įvykio ir paliktą mašinos kėbulą. „Važiuoji ir matai – automobilis įaugęs į žemę“, – naujienų portalui Balsas.lt pasakojo Vilniaus savivaldybės Civilinės saugos ir viešosios tvarkos departamento Kalbos kontrolės ir administracinės veiklos skyriaus vedėjas Gintaras Tamošiūnas. Tačiau neretai kiemus užima ir iš pažiūros tvarkingos transporto priemonės. Šiuo atveju reikėtų stebėti, kaip seniai mašina stovi vienoje vietoje ir ar nesibaigė jos techninės apžiūros lipduko galiojimo laikas. Paprastai, kilus įtarimui,  policijos pareigūnai patikrina, ar tokie automobiliai yra apdrausti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrojo akcijos etapo metu policijos pareigūnai nustatys automobilių-vaiduoklių savininkus, kuriems už automobilių valytuvų bus paliekami įspėjamieji lapeliai ir konkreti informacija, kur reikėtų kreiptis ir ką reikėtų daryti. Tai gali būti reikalavimas susitvarkyti arba išgabenti savo transporto priemonę.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viešosios tvarkos valdybos viršininko Vytauto Grašio teigimu, nepaklususiems bus taikomos griežtesnės sankcijos. Ignoruojantys pirmąjį įspėjimą bus įpareigoti susimokėti baudą nuo 250 iki 500 Lt, po pakartotino įspėjimo bauda augs iki 1000 Lt, išliekant tikimybei, kad transporto priemonė bus konfiskuota. G. Tamošiūno teigimu, jau būta vienetinių atvejų, kai automobilis buvo nutempiamas ir utilizuojamas, tačiau dažniausiai gyventojai žiūri geranoriškai į Savivaldybės iniciatyvas „apsivalyti“. Balsas.lt pašnekovas patarė laiku pasirūpinti nenaudojamo automobilio pridavimu į metalo laužą, nes administracinių baudų sumos dažniausiai viršija automobilio vertę.

REKLAMA

Šiemet gyventojų paskatinimui įsteigtas prizas – lapkričio pabaigoje bus paskelbtas tvarkingiausias kiemas, kuriam Vilniaus eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkytojų asociacija padovanos vaikų žaidimų aikštelę.

Akcija „Daugiau erdvės kiemuose“ vykdoma pavasarį ir rudenį, o jos organizatoriai džiaugiasi ankstesnių akcijų pasiektais rezultatais – per metus buvo patraukta apie 1000 „kiemo vaiduoklių“. „Mūsų nuomone, tai tikrai didelė pagalba Vilniaus gyventojams. 1000 atlaisvintų automobilių stovėjimo vietų per metus – geras rodiklis ir mes stengsimės jį didinti“, – dalinosi planais G. Tamošiūnas.  Remiantis šiomis optimistiškomis prognozėmis, laikui bėgant miesto gyvenamoji aplinka taps ekologiškesnė, patrauklesnė ir saugesnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų