REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas pritarė rezoliucijai dėl valdančiosios Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcijos nario Vinco Babiliaus teisinės neliečiamybės panaikinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Už tai antradienį balsavo 86 Seimo nariai, prieš buvo tik 2, susilaikė 4 parlamentarai.

Praėjusią savaitę sudarytoji Tvarkos ir teisingumo frakcijos nario Remigijaus Žemaitaičio vadovaujama speciali komisija nusprendė, kad reikia teikti Seimui rezoliucijos projektą dėl sutikimo panaikinti V.Babiliaus neliečiamybę.

REKLAMA

Antradienį šis klausimas plenariniame posėdyje svarstytas labai trumpai. Paties V.Babiliaus vardu kalbėjęs TPP lyderis Arūnas Valinskas tvirtino, kad jo kolega „pasielgė labai garbingai – atsiprašė už padarytą nusižengimą ir pareiškė esąs pasiruošęs pagal visus teisės reikalavimus“.

„Seimo nario mandatas neturi tapti skydu nuo bet kokios įstatymo numatytos atsakomybės už padarytus nusižengimus“, – pridūrė A.Valinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Į Seimą, prašydamas panaikinti parlamentaro V.Babiliaus teisinį imunitetą administracinių teisės pažeidimų byloje, prieš savaitę kreipėsi generalinis prokuroras Darius Valys.

Seimo narys be parlamento sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė. Kadangi už V.Babiliaus padarytą pažeidimą numatomas ir areštas, būtinas Seimo sutikimas panaikinti parlamentaro teisinį imunitetą, kad administracinė byla būtų perduota nagrinėti teismui.

Prokuroro teigimu, užfiksuota, kad V.Babilius šių metų liepos 9 dieną po vidurdienio keliu Vilnius–Klaipėda savo automobiliu „Volkswagen Touareg“ važiavo 165 kilometrų per valandą greičiu, 65 kilometrais per valandą viršydamas leistiną greitį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pats V.Babilius atsiprašė kolegų už padarytą nusižengimą ir ragino balsuoti už jo teisinės neliečiamybės panaikinimą.

Už greičio viršijimą parlamentarui gresia nuo 1000 iki 1500 litų bauda su teisės vairuoti atėmimu nuo 1 iki 3 mėnesių arba 7 parų administracinis areštas su teisės vairuoti atėmimu 6 mėnesiams.Pasak generalinio prokuroro, V.Babilius turi keturias galiojančias administracines nuobaudas dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo.

Stasys GUDAVIČIUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų