REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Varėnos rajone pareigūnai aptiko beveik 1,5 tūkst. pakelių cigarečių bei beveik 30 l alkoholio be lietuviškų banderolių

REKLAMA
REKLAMA

Alytaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija ( AVMI) informuoja, kad VMI specialistai bendradarbiaudami su Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnais vienoje grybų supirktuvėje rado asmenį, kuris, neatlygintinai naudodamasis grybų supirktuvės patalpomis, prekiavo tabako bei alkoholiniais gaminiais, nepaženklintais lietuviškomis banderolėmis.

REKLAMA

Alytaus AVMI ir Policijos pareigūnai atliko bendrą patikrinimą vienoje grybų bei uogų supirktuvėje Varėnos rajone. Įtarę, kad šioje vietoje prekiaujama kontrabandinėmis prekėmis, pareigūnai, apsimetę pirkėjais, įsigijo 10 pakelių cigarečių „Fest7“ už 30 litų. Patikrinę visą patalpą, tarp šviežių bei džiovinamų grybų ir uogų inspektoriai rado beveik 1,5 tūkst. pakelių „Minsk“, „Fest7“, „Fest“, „Premier“ cigarečių su Baltarusijos Respublikos pavyzdžio banderolėmis, 22 butelius 0,5 ir 1 litro talpos degtinės „Lithuanian Original“ be lietuviškų banderolių bei beveik 18 litrų rudos spalvos, alkoholio kvapą skleidžiančio skysčio, supilstyto į 1,5, 2, ir 5 litrų talpos plastikinius butelius.

REKLAMA
REKLAMA

Patikrinimo metu grybų supirktuvėje buvę asmenys teisinosi, esą jie yra supirkėjo draugai. Vienas asmuo tikino, kad į grybų supirktuvę jis užėjo šiaip sau, tačiau, draugui paprašius pagelbėti, laikinai prižiūrėjo supirktus grybus negaudamas užmokesčio. Kitas „pagalbininkas“ teisinosi, atėjęs padėti apdoroti grybų. Nepažįstamam asmeniui pasiūlius įsigyti kontrabandinių cigarečių, nusipirko beveik 1,5 tūkst. pakelių, už kiekvieną mokėjęs po 3 litus tikėdamasis perparduoti. Degtinę tikino įsigijęs savo reikmėms. Grįžęs supirktuvės šeimininkas aiškino, kad kontrabandinės prekės jam nepriklauso, o minėti asmenys, jo prašymu, laikinai prižiūrėję supirktuvę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Asmenims, neteisėtai laikantiems, gabenantiems, naudojantiems ar realizuojantiems akcizais apmokestintas prekes, gresia ne tik administracinė, bet ir mokestinė atsakomybė. Už šį pažeidimą gali būti skirta nuo 5 iki 10 tūkst. litų bauda su šių prekių konfiskavimu. Be to, jei už prekes Lietuvoje nebuvo sumokėtas akcizo mokestis, jomis disponuojantis gyventojas privalo mokesčių inspekcijai pateikti akcizų deklaraciją ir sumokėti mokestį,“ — sako Alytaus AVMI viršininko pavaduotojas Romualdas Jučas.

Už nustatytus pažeidimus atsakingam asmeniui surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas, o rasti kontrabandiniai tabako ir alkoholio gaminiai paimti ir šiuo metu saugomi Alytaus AVMI.

VMI primena, kad apie pastebėtus mokestinius bei kitus finansinius pažeidimus galima informuoti paskambinus VMI pasitikėjimo telefonu 1882, užpildžius anketą internetinėje svetainėje www.vmi.lt arba apsilankius Mokesčių inspekcijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų