REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prekybos centrų valdymo milžinas iš Vokietijos ECE už 10 kartų mažesnę, nei investuota, kainą spaudžia lietuvius perleisti sostinės prekybos centro „Ozas“ akcijas. Pastarieji neatmeta, kad prireiks teismo pagalbos, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

„Ozas“ per pusę priklauso Vokietijos bendrovei „ECE Projektmanagement“, valdančiai per šimtą prekybos centrų Europoje, ir Lietuvos bendrovei ICOR su partneriais. Kelerius metus taikiai bendradarbiavę vokiečiai ir lietuviai jau turi vienas kitam priekaištų.

REKLAMA

Pirmieji svaidosi kaltinimais, kad lietuviai akcininkai neva pažeidė sutartį, ir todėl nori iš jų nupirkti akcijas. Tiesa, už daugiau nei 10 kartų mažesnę sumą, nei šie investavo į finansinių sunkumų turintį „Ozą“.

Antrieji tai vadina apiplėšimu vidury dienos ir pusvelčiui akcijų atiduoti neketina.

„Vokiečiai teigia, kad jų valdomam ir statytam prekybos centrui sekasi prastai, todėl mūsų turimos akcijos neva nuvertėjo ir iš esmės nieko nebekainuoja ir jie jas linkę pusvelčiui pasiimti“, - kalbėjo vienas „Ozo“ akcininkų verslininkas Rimantas Bukauskas. Jis – vienas iš tų trijų verslininkų, kurie atsiskyrė nuo „Rubicon Group“, šių metų pradžioje tapusio ICOR.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų