REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Holivude kurti vardinius kvepalus jau tapo taip įprasta, kad, rodos, greitai galėsime kvepėti bet kurios pamėgtos žvaigždės aromatu. Tiesa, dažniausiai garsenybės kvepalams tesuteikia savo vardą ir aktyviai dalyvauja jų reklaminėse kampanijose. Neretai tokie kvapai būna trumpalaikiai ir vargiai galėtų konkuruoti su parfumerijos klasika. Vis dėlto šios kelių milijardų JAV dolerių industrijos mastai – neįtikėtini.

REKLAMA
REKLAMA

Šiek tiek komercijos

Neseniai aktorė Jennifer Aniston šypsojosi Londono prekybos centre „Harrods“  susirinkusiai miniai gerbėjų, o rankose laikė savo vardo kvepalų buteliuką. Anksčiau buvo skelbiama, kad kvepalai vadinsis „Lolavie“, tačiau greičiausiai gamintojai nusprendė, kad garsus aktorės vardas turės kur kas didesnę įtaką pirkėjams.

REKLAMA

Lapkritį debiutinius kvepalus „Purr“ pristačiusi dainininkė Katy Perry prisipažino namie turinti mažiausiai 50 kvepalų buteliukų ir dievinanti gaivius vaisių, uogų aromatus. Ši tematika dominuoja ir jos sceninėje aprangoje.

Rugsėjį turėtų pasirodyti nauji dainininkės Britney Spears kvepalai „Radiance“. Ši moteris pastaruoju metu tikrai labiau pasinėrusi į parfumerijos pasaulį nei į muzikinę veiklą. Britni į prekybą jau yra paleidusi aštuonis skirtingus aromatus.

REKLAMA
REKLAMA

Kvepalams laiko negaili ir prancūzų dainininkė Celine Dion. Jos kolekcijoje – keliolika aromatų: „Celine Dion“, „Notes“, „Belong“, „Always Belong“, „Memento“, „Enchanting“, „Spring in Paris“, „Paris Nights“, „Sensational“, „Sensational Moment“, „Spring in Provence“, „Chic“, „Simply Chic“, „Pure Brillance“. Akivaizdu, kad S.Dion žmogus turėtų kvepėti Prancūzija...

Aistringos kūrėjos

O štai dainininkė Jennifer Lopez jau galėtų turėti visą kvepalų fabrikėlį. Jos vardu yra paženklinta daugiau nei 16 skirtingų aromatų. Naujausias Dž.Lopez aromatas „Love and Glamour“ turėtų pasirodyti šių metų rudenį. Beje, Dž.Lopez nevengia kritikuoti kolegų aktorių ir dainininkų, kurie į kvepalų verslą įsitraukia tik dėl pinigų. Ji pati tikina, kad šioje srityje jai svarbiausia – autentika ir aistra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kita garsi dainininkė Beyonce Knowles taip pat tvirtina kvepalų kūrimo procese dalyvaujanti nuo pradžių iki pabaigos: „Viskas - nuo buteliuko dizaino iki pavadinimo ir reklaminių idėjų – tai aš. Kai kam nors atsidedu, tai darau šimtu procentų. Visada klausdavau savęs: jei turėčiau savo kvapą, koks jis būtų? Man nerūpėjo jokie grafikai, tai galėjo užtrukti trejus, ketverius, daugybę metų. Tai buvo mano pirmieji kvepalai ir aš norėjau būti tikra, kad tai bus kažkas, kas man patiks amžinai“, - aistringai kalbėjo kvepalų „Beyonce Heat“ autorė.

REKLAMA

Kvepalų maniake būtų galima pavadinti ir turtuolę Paris Hilton. Jos sąskaitoje – jau dešimt skirtingų aromatų. Paskutinių kvepalų „Tease“ reklamą įkvėpė legendinė aktorė Marilyn Monroe. Na, o pati Monroe buvo viena iš daugybės, ko gero, garsiausių kvepalų pasaulyje - „Chanel No. 5“ - ambasadorė. Vėliau šias pareigas ėjo ne viena garsi ir graži moteris: Nicole Kidman, Audrey Tautou, Carole Bouquet, Catherine Deneuve, Vanessa Paradis.

Kai dirba vardas

Dažniausiai garsenybių kvepalai nėra skirti išskirtinei publikai, priešingai, jie orientuoti į paaugles, serialų žiūroves, moteriškų žurnalų skaitytojas, gandų gerbėjas.

REKLAMA

Tad kartais garsioms kompanijoms pakanka garsenybės veido. Pavyzdžiui, aktorė Diane Kruger neseniai tapo naujuoju „Calvin Klein“ kvepalų „Beauty“, pasirodysiančiu rudenį, veidu. Ispanų aktorė Penelope Cruz reklamuoja „Lancome“ kvepalus „Tresor Fragrance“. Šį aromatą jau yra reklamavusios Kate Winslet, Isabella Rossellini ir Uma Thurman. Australė Charlize Theron ilgą laiką reklamavo „Dior“ kvepalus „Dior J'Ador“, o britė Keira Knightley - „Chanel“ aromatą „Coco Mademoiselle“.

Futbolininkas Davidas Beckhemas su žmona Victoria kvepalus kuria lenktyniaudami. Davidas, berods, kol kas pirmauja. Jo kolekcijoje kvepalai „Inctinct“, „Intimately Beckham for Him“, „Instinct Intense“, „Intimately Beckham Night for Him“, „Beckham Signature For Him“. Na, o Viktorijos sąrašėlis kiek trumpesnis: „Intimately Beckham for Her“, „Intimately Night for Her“, „Beckham Signature for Her“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kilnūs tikslai

Aktorė Eva Longoria Parker neseniai pristatė kvepalus, tinkančius net alergiškiems žmonėms - „Eva“. Pasirodo, ji pati yra alergiška daugeliui kvepalų gamyboje naudojamų sudėtinių dalių. „Buvau alergiška visą gyvenimą. Jei šalia manęs atsistodavo kas nors pasikvėpinęs, aš pradėdavau čiaudėti“, - pasakojo aktorė.

Ritmenbliuzo atlikėjos Mary J.Blige kvepalai „My Life“ taip pat pasitarnaus kilniems tikslams: įsigiję šiuos 46 JAV dolerius kainuojančius kvepalus 1 JAV dolerį paaukosite dainininkės labdaros organizacijai FFAWN, įvairiais projektais remiančiai moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų