REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ko jau ko, o ryžto ir kovingumo 22 metų vilnietei Ritai Pivoriūnaitei tikrai nestinga. Šie metai merginai ypatingi. Ji tapo Europos karatė čempione dviejose rungtyse, įsitraukė į šokių maratoną LNK televizijos projekte „Kviečiu šokti“ ir dar, ko tikrai nežino jos talento gerbėjai, mergina kartu su drauge Juste išrado tokį vairuojančioms damoms naudingą daikčiuką.

REKLAMA
REKLAMA

Šį savaitgalį sportininkė, dviejų aukso medalių laimėtoja ir pradedanti šokėja dar debiutuoja ir kaip verslininkė. Ji atidaro interneto parduotuvę, kurioje prekiaus originaliomis pakulnėmis, kurios pravers vairuotojoms.

REKLAMA

Nenuorama

Tik iš pirmo žvilgsnio Rita atrodo rami, kukli, nemėgstanti dažytis, vertinanti natūralų grožį, tikrą draugystę ir ištikimybę mergina. Beje, jos ramumas tik išorinis. Užtenka jai prakalbėti ir iš greitakalbės, kurią palydi išraiškingi rankų mostai, pajunti jos temperamentą. “Esu vulkanas, greitai užsiplieskianti, mėgstu veiksmą. Neįsivaizduoju savęs gulinčios namie ant sofutės ir žiūrinčios televizorių", – beria R.Pivoriūnaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Prie greito gyvenimo ritmo vilnietė pripratusi iš mažens. Mat nuo septynerių metų, vyresniojo brolio nuvesta, ji pradėjo lankyti karatė treniruotes, paskui mokykla, studijos ir t.t. Pagrindinę jos dienotvarkės dalį užima mankšta, treniruotės, varžybos.

Nors ir atsirado daug bičiulių, ypač iš sporto pasaulio, tikrų draugų, kaip ji pati sako, turinti nedaug. “Džiaugiuosi, kad pradėjus šokti LNK projekte draugų gerokai padaugėjo, nes kiekvieną šeštadienį, o ir per repeticijas, susitinku su azartiškais žmonėmis. Man labai smagu bendrauti su televizijos laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūte, dainininke ir serialo aktore Vilija Matačiūnaite, šmaikštuoliu Sakalu Uždaviniu, šokėjais, kaip mes sakome, Bajorais, Arturu ir Viktorija (Engelgardt-Bajor – aut. past.), ir, žinoma, su mano šokių partneriu Karoliu Levanaičiu. Dirbame iki prakaito", – sako mergina ir tuojau pat priduria, kad jai toks dinamiškas gyvenimas labai patinka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai jai projekto prodiuserė Indrė Zelbaitė-Cesiūnienė paskambino ir pasiūlė dalyvauti šokiuose, mergina kiek sutriko ir paprašė leisti pagalvoti. “Pirmiausia į galvą toptelėjusi mintis buvo: o kam man to reikia? Juk man tikrai pakanka dėmesio ir kaip sportininkei. Pagalvojau, kad laiko gaila, gali nukentėti mokslai. Bet kažkaip šį sykį pasidaviau pagundai... Dabar tikrai nesigailiu, nes ėjau siekdama ne nugalėti, bet paprasčiausiai išmokti šokti. Iš pradžių jaučiausi nelabai drąsiai. Maniau, kad su partneriu iškrisime vieni iš pirmųjų, bet dabar pagal komisijos ir žiūrovų vertinimus, atrodo, būsime kiek ilgiau.“

REKLAMA

Nemėgsta standarto

Ko Rita nemėgsta? Pasirodo, jai atgrasu tai, kas kasdieniška ir standartiška. „Nemėgstu rožių, nes jos labai populiarios. Nemėgstu saldžių kvepalų, nes nuo vaikystės man įsiminė jų kvapas. Nemėgstu saldžialiežuvių žmonių, kurie į akis sako viena, o galvoja kita. Tik valgiui nesu išranki, nes man svarbu ne ką valgau, bet su kokia draugija valgau“, – tvirtina pašnekovė. O karatė jai patiko iš dalies dėl to, kad daug kas laiko vyriška sporto šaka.

Į ką ji tokia nenuorama atsigimė? Rita pasakoja: „Mano tėvai nėra kuo nors išsiskiriantys. Jie paprasti, tvarkingi, dirbantys vilniečiai. Tėtis dirba bankininkystės srityje, tikriausiai ir aš dėl to pasirinkau studijuoti šią sritį... Gal tik jų ir mano su broliu Jonu atostogos skiriasi nuo kitų normalių (juokiasi – aut. past.) žmonių, nes mes paprastai kopdavome visi kartu į kalnus. O kalnai, kaip žinote, daug ko išmoko“.

REKLAMA

Ryžtas

Kai nauji pažįstami sužino, kad iš pirmo žvilgsnio trapi mergaičiukė, kuriai gali duoti ne 22-ejus, o tik 16 metų, užsiima kovinguoju sportu, nustemba, prašo parodyti, ką ji sugeba. Rita juokiasi: „Ką jau ką, o apsiginti nuo užpuolikų ar pernelyg įkyrių vaikinų galiu. Gal kai kas manęs ir šiek tiek prisibijo“. Paklausta, ar turi širdies draugą, o gal jau ir sužadėtinį, mergina kiek parausta: „Su tais širdies draugais, žinote, kaip būna. Kol kas man svarbu sportas ir magistro studijos. Esu iš tų, kuriems svarbu: „Ką darai, daryk gerai“. Man ir vaikinai patinka tokie, kurie gyvenime turi didesnių tikslų, o ne linkę plaukti pasroviui arba laukia, kol kas nors sėkmę padės ant lėkštutės“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ritą treniruojantis Paulius Klapatauskas, kuris pats yra karatė pasaulio čempionas, kiek nustebo, kad gabiausia jo auklėtinė susižavėjo šokiais. Tačiau treneris įsitikinęs, kad šokiai jai suteiks naujų įgūdžių ir padės įgauti naujų sportininkei reikalingų savybių. Antra vertus, iš karatistų termino išvertus „katos“ reikštų kovas su šešėliu, o tai iš tiesų panašu į gražų šokį, ypač kai tai daro moterys. Tuo įsitikinęs ir treneris, ir pati Rita. „Man labiausiai patinka tango, nes šiame temperamentingame šokyje įžiūriu karatė elementų. Tik duokit man šokiuose pasispardyti ir viskas bus gerai“, – kvatoja Europos čempionė.

REKLAMA

Paklausta, kokią save įsivaizduoja po 10 metų, Rita ilgai nemąstydama atrėžia: „Būsiu pasaulio čempionė, tikriausiai jau turėsiu šeimą ir du vaikus“.

Verslas su fantazija

Plastikines batų kulno apsaugas, kurios pravers vairuojant, sumanė lakios fantazijos Rita ir jos geriausia draugė Justė. Merginos įregistravo savo nedidelę įmonę ir tikisi, kad jųdviejų internetinis verslas pasiseks. „Tokio dalyko niekas nėra sugalvojęs, – įsitikinusi mergina. – Po kiek laiko sugalvosime dar ką nors naudinga“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų