REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šilutėje veikiančios bendrovės „Biofuture" gamyklos vadovai tik vakar patvirtino tai, ką vietos gyventojai žinojo seniai – būtent ši gamykla kalta dėl Šyšos upėje įvykusios ekologinės nelaimės.

REKLAMA
REKLAMA

„Biofuture" pripažino savo kaltę. Gamyklos vadovai nelaimės priežastis aiškina technologinio proceso sutrikimais ir žmogaus klaida. Jų teigimu, teršalų patekimas į upę sustabdytas ketvirtadienį po pietų. Ar tai tiesa, mes dar aiškinamės", – „Respublikai" sakė per Šilutę tekančios Šyšos upės užteršimo priežastis tiriančios specialios Aplinkos ministerijos komisijos pirmininkas, Valstybinės aplinkos apsaugos inspekcijos Avarijų prevencijos ir valdymo skyriaus vedėjas Gediminas Markauskas.

REKLAMA

Teršalus į Šyšą bioetanolio gamykla išleido kartu su gamybos įrenginiams aušinti naudojamu upės vandeniu. Skaidydamiesi jie ir sunaikino vandenyje esantį deguonį, todėl ėmė dusti ir gaišti žuvys.

„Padaryta žala skaičiuojama. Iš viso surinkta apie 2500 kritusių žuvų. Tad preliminariai galima teigti, jog ji sieks apie 50 tūkstančių litų. Tačiau mes vertinsime ne tik nugaišusias žuvis, bet ir visai Šyšos ekosistemai padarytą žalą", – tvirtino G.Markauskas.

Šyšos upės paviršiuje plaukiojančios ir dėl deguonies trūkumo žiopčiojančios žuvys pastebėtos ankstų praėjusio sekmadienio rytą. Žmonės užuodė nuo upės sklindantį aitrų spirito kvapą ir iš karto įtarė, kad kaltininkė yra ne pirmą kartą upę apnuodijanti bioetanolio gamykla. Tačiau į įvykio vietą iškviesti aplinkosaugininkai teigė nieko įtartino neužuodžiantys ir paėmė tik vandens mėginius. Tad teršalai į Šyšą kuo ramiausiai tekėjo visą savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų