REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Baltimorės mieste (JAV) atidengiamas paminklas roko muzikos legendai Frankui Zappai. Gimtajam muzikanto miestui bronzinį biustą padovanojo Vilnius – Lietuvos sostinėje paminklas F.Zapai stovi nuo 1996 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Toną sverianti Vilniuje stovinčio biusto kopija JAV pasiekė laivu dar rugpjūtį, paminklo statymą finansavo Baltimorės miesto valdžia. Pasak vieno iš projekto sumanytojų, fotomenininko Sauliaus Paukščio, oficialioje paminklo atidengimo ceremonijoje dalyvaus Baltimorės ir Vilniaus merai, muzikanto našlė Gail Zappa, jo vaikai. Taip pat vyks jo sūnaus Dweezilo Zappa koncertas.

REKLAMA

S. Paukštys kartu su dabartiniu Vilniaus rotušės ceremonmeisteriu Sauliumi Pilinkumi prieš 15 metų subūrė F. Zapos gerbėjų klubą, kuris ir inicijavo paminklo atsiradimą Vilniuje. Skulptoriaus prof. Konstantino Bogdano ir architekto Valdo Ozarinsko sukurtas biustas skvere tarp Pylimo ir K. Kalinausko gatvių atidengtas 1996 m., o mintis šio biusto kopiją pastatyti Baltimorėje kilo 2007 metais.

Šįmet sukanka 70 metų nuo F. Zapos gimimo. Per 30 savo karjeros metų F. Zapa išgarsėjo kaip kompozitorius, gitaristas, dainininkas, kino režisierius ir satyrikas. Mirė 1993 m. nuo vėžio.

Avangardinio roko pradininku laikomas F. Zapa (1940-1993) muziką kurti pradėjo būdamas vos 14 metų.

F. Zapa savo kūryboje jungė dvi XX amžiaus masinės muzikos kryptis – roką ir džiazą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų