REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos dviratininkas Evaldas Šiškevičius artimiausius 2 metus atstovaus Italijos ProKontinentinei komandai „Ceramica Flaminia“.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagaliau išsipildė mano svajonė būti profu. Dar turėjau du pasiūlymus, bet šitas buvo optimalus ir aš norėjau prieš Pasaulio čempionatą jau būti viską susitvarkęs“.– sakė E. Šiškevičius portalui „Balsas“, džiaugdamasis išsipildžiusia svajone ir geru žodžiu atsiliepdamas apie Prancūzijos mėgėjų klubą „VC La Pomme Marseille“ (sutr. VCLPM), kuriam atstovavo net 3 sezonus.

REKLAMA

Norėjo permainų

„Galėjau likti savo esamoj komandoj, bet man jau norėjosi permainų. VCLPM komanda man davė tikrai daug, tad jaučiu jai sentimentus, bet gyvenimas eina į priekį“.– samprotavo E. Šiškevičius, kaip ir visi jauni dviratininkai norintis tobulėti.

„Kiek žinau, jie [VCLPM,– „Balsas.lt“] žada kilti vienu laipteliu aukščiau ir tapti kontinentine komanda. Bėda tik ta, kad komandą paliks visi lyderiai, taip pat dauguma aptarnaujančio personalo, tad komandos laukia nemažos permainos“.– susirūpinęs kalbėjo Lietuvos dviratininkas, šių metų pabaigoje paliksiantis prancūzų klubą.– „Bet mūsų vyriausiasis treneris, manau, tikrai sugalvos, kaip ir ko reikia, norint pasiekti, kad komanda skintų pergales“.

REKLAMA
REKLAMA

Sezono pergalės

Didžiausią savo pergalę šiais metais Evaldas Šiškevičius iškovojo laimėdamas Prancūzijos klubų taurės „Coupe de France Look des Clubs“ varžybas „La Boucle de l'Artois“ (CdF 2). O iš naujausių lietuvio laimėjimų paminėtina pergalė paskutiniajame „4 jours des AS-en-Provence“ lenktynių etape (Žr. žemiau).

1 vieta 4 etape – „4 jours des AS-en-Provence“

2 vieta (galutinėje įskaitoje) – „Vuelta a Toledo“

1 vieta (galutinėje įskaitoje) – „La Boucle de l'Artois“ (CdF 2)

2 vieta 2 etape – „La Boucle de l'Artois“ (CdF 2)

1 vieta 1 etape – „La Boucle de l'Artois“ (CdF 2)

2 vieta – „GP Mathias Piston“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne vieną pergalę Evaldas Šiškevičius padėjo iškovoti ir komandos draugui Ramūnui Navardauskui, kuris šių metų pabaigoje taip pat paliks šį prancūzų klubą.

Trečiasis lietuvis, Edgaras Kovaliovas, atstovaujantis „VC La Pomme Marseille“, portalo „Balsas“ žiniomis, taip pat veda derybas dėl naujo kontrakto.

Sieks pagerinti rezultatą

2006 ir 2009 metais Europos čempionatuose asmeninėse lenktynėse laikui Evaldas Šiškevičius užėmė 5 vietą.

2009 m. Pasaulio čempionate U-23 grupėje jis užėmė 37 vietą ir šiemet tikisi pagerinti savo rezultatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų