REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės „Intel“ atstovai patvirtino, kad buvo pažeistas jos sukurtos skaitmeninio turinio apsaugos technologijos HDCP saugumas. HDCP naudojama siekiant užtikrinti, kad DVD bei „Blu-ray“ grotuvai bei kiti įrenginiai bus naudojami tik legaliam turiniui atkurti.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš kelias dienas internete pasirodė vadinamasis bendrasis HDCP raktas (master key), naudojamas įrenginiams, galintiems nuskaityti įrašytą laikmeną, atpažinti, pranešė „CNet News“. Šis raktas yra sudėtinė HDCP sistemos dalis, sakoma pranešime.

REKLAMA

„Intel“ atstovas paaiškino, kad HDCP bendrasis raktas naudojamas licenziniams raktams sugeneruoti. Šie savo ruožtu įrašomi į specialias mikroschemas, kurios diegiamos į įvairią garso bei vaizdo techniką. Tai, kad HDCP bendrasis raktas tapo viešai prieinamas, teoriškai gali reikšti, kad rinkoje atsiras neautorizuotų įrenginių, galinčių atkurti HDCP technologijos apsaugotą legalų turinį.

Jei taip atsitiktų, garso bei vaizdo įrangos gamintojai galėtų gaminti savo produkciją nemokėdami „Intel“ priklausančio licenzinio mokesčio.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, „Intel“ atstovas pareiškė, kad bendrovė ir toliau skatins gamintojus naudoti HDCP technologiją skaitmeniniam turiniui apsaugoti nuo piratavimo.

Pranešama, jog „Intel“ specialistai nustatė, kad bendrasis HDCP raktas buvo sugeneruotas naudojant kompiuterį. „Intel“ atstovas pareiškė abejojantis, kad šis raktas galėjo patekti į internetą iš pačios „Intel“.

HDCP technologija naudojama didžiausių buitinės elektronikos gamintojų produkcijoje – DVD ir „Blu-ray“ grotuvuose bei TV priedėliuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų