REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulietis parlamentaras Andrius Šedžius iš televizijos ekranų nebeiškopia: ir šoka, ir politikuoja. Ir aiškėja, kad nebenori būti Seime. Rengiasi tapti Šiaulių meru. Ar jaučia atsakomybę rinkėjams, kurie jam patikėjo Seimo nario mandatą vienmandatėje apygardoje? „Manau, mano rinkėjams visai nesvarbu, kur aš dirbsiu: Seime ar Šiauliuose,“ — sako A. Šedžius.

REKLAMA
REKLAMA

— Jus išbraukė iš Socialdemokratų partijos sąrašų, kokia dabar jūsų situacija Seime?

— Aš pats išėjau iš partijos, padavęs praeitą savaitę prašymą. Manęs nė nereikėjo braukti iš partijos skyriaus sąrašo, nežinau, kam tą cirką dar darė.

REKLAMA

Esu dabar Seimo Mišrioje grupėje — automatiškai, nes negali taip ore kabėti.

— Ar iš tiesų rengiatės dalyvauti Savivaldybių rinkimuose?

— Taip. Protingas mokosi ir iš savo, ir iš svetimų klaidų. Noriu vėl pradėti nuo Šiaulių miesto, su bendraminčiais dalyvausime kaip nepartiniai kandidatai. Nenorime daugiau partinės darbo biržos. Partiniai eina į rinkimus, kad laimėtų darbo vietą.

Tikiu, kad tas nepartinių sąrašas laimės Taryboje daugumą, o aš išeisiu iš Seimo ir dirbsiu Savivaldybėje, kaip miesto meras.

REKLAMA
REKLAMA

— Kuo tuomet nepartinis blokas skirsis nuo „partinės darbo biržos“? Negi nepaskirsite “savo“ administracijos direktoriaus?

— Skirsime, bet bus svarbu tik jo kompetencija.

— Tai Seimas nebepatinka?

— Patinka, bet yra tokie dalykai, kai reikia apsispręsti, kur esi naudingesnis: ar būdamas Seime vienišas vilkas, ar grįždamas į gimtą miestą įrodyti darbais, ko esi vertas.

— Ar ne dėl savo veiksmų tapote vienišu vilku?

— Partijos Etikos komisija mane pasiūlė pašalinti iš partijos: ne dėl to, kad aš kritikavau partiją, ar socialdemokratų idėjas. O dėl to, kad buvo paskleista mano citata, jog partijos pirmininkas man galbūt pavydi gražios šokių partnerės. Juokais pasakiau, nes ir partijos pirmininkas nesąmonę paskleidė, neva, gal aš Madride šoku, kai buvau išvykęs į Didžiąją Britaniją susitikti su bendruomenių atstovais. Jeigu partija nusisuko nuo manęs, tai ir aš nusisukau nuo partijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

— Ar nebus rinkėjai apgauti, kad nebaigęs kadencijos jau rengiatės eiti kitur dirbti?

— Manau, kad rinkėjai iš manęs laukia realių veiksmų, ir visai nesvarbu, kur aš dirbsiu: Seime ar Šiauliuose.

— Kokių politinių nuostatų tas nepartinis blokas bus?

— Kairiųjų pažiūrų, socialinio teisingumo, tų socialdemokratinių idėjų niekas neatsisako. Man Socialdemokratų partija ir dabar tinka, tik man netinka vadovybės požiūris į partijos narius. Juk neprileidžia jaunų žmonių prie partijos vadovybės. Seimo frakcijoje aš buvau pats jauniausias, po manęs jauniausias — dvidešimt metų už mane vyresnis.

Rūta JANKUVIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų