REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos šachmatų rinktinė ruošiasi Rusijoje vyksiančiai olimpiadai. Geriausia šalies šachmatininkė Viktorija Čmilytė nutarė atstovauti ne moterų, o vyrų komandai.

REKLAMA
REKLAMA

Kas dvejus metus vykstanti olimpiada yra didžiausias turnyras šachmatų pasaulyje. Šiemet ji bus surengta Chanty Mansijske. Pirmadienį įvyks atidarymo ceremonija, o antradienį prasidės dvikovos prie lentų. Jos truks iki spalio 3 d. Lietuvos vyrų rinktinėje žais Eduardas Rozentalis, Šarūnas Šulskis, V. Čmilytė, Vidmantas Mališauskas ir Darius Zagorskis. Moterų komandai atstovaus Deimantė Daulytė, Simona Limontaitė, Živilė Šarakauskienė, Vesta Kalvytė ir Viktorija Beinoraitė.

REKLAMA

V. Čmilytė pati pageidavo būti įtraukta į vyrų rinktinę. „Jai oficialiai pasiūlėme žaisti moterų komandoje, nes su ja matėme galimybes užimti aukštą vietą. Bet V. Čmilytė deklaravo, kad jos koeficientas Lietuvoje šiuo metu trečias-ketvirtas tarp vyrų ir ji turi teisę būti pagrindinėje rinktinėje.

Jei versi žaisti ten, kur nenori, nuo to žaidimas nepagerės. Kad mikroklimatas būtų normalus, ji atstovaus vyrų rinktinei“, – pasakojo Lietuvos šachmatų federacijos (LŠF) prezidentas Jonas Sidabras.

REKLAMA
REKLAMA

Iš pajėgiausių šalies šachmatininkų rinktinėje nebus tik Aloyzo Kveinio. „Jis iš principo norėjo žaisti, bet turi kontraktą su Irano federacija kaip moterų rinktinės treneris. A. Kveinys bandė derinti, kad būtų ir žaidėjas, bet Irano federacija atsisakė“, – teigė J. Sidabras.

Pasak jo, moterų rinktinė yra dar jauna, suburta žvelgiant į ateitį. Į vyrų komandą pakviesti labai patyrę šachmatininkai, tačiau po šios olimpiados ir joje reikės galvoti apie kartų kaitą.

Pasaulio reitinge ir Lietuvos vyrų, ir moterų rinktinės užima 40-ąsias vietas. LŠF prezidento nuomone, jei mūsų komandos pakils aukščiau, tai bus geras rezultatas. Užpernai olimpiadoje Drezdene (Vokietija) vyrai pasirodė gerai, užėmė 34-ąją vietą. Moterys liko 51-ojoje pozicijoje, nors komandoje žaidė ir V. Čmilytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartu su olimpiada Chanty Mansijske vyks Tarptautinės šachmatų federacijos (FIDE) kongresas. Bus išrinktas šios organizacijos vadovas.

„Vyksta žiauri kova tarp dabartinio prezidento Kirsano Iliumdžinovo ir buvusio pasaulio čempiono Anatolijaus Karpovo. K.Iliumdžinovas taikydamas visokius metodus norėtų likti poste visiems laikams. Bet Europos šalys daug metų yra sukilusios prieš šią sistemą. Abi pusės net kreipėsi į teismą. Žodžiu, kova vyksta visais frontais“, – sakė J. Sidabras.

Arūnas Abromaitis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų