REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Popiežius Benediktas 16-tasis išskrido iš Italijos į Edinburgą. Tai pirmas popiežiaus vizitas Didžiojoje Britanijoje. Jo lėktuvas iš Romos Ciampino oro uosto pakilo 7 val. 20 min. vietos laiku. Kartu išskrido 30 Vatikano pareigūnų ir dešimtys žurnalistų.

REKLAMA
REKLAMA

Holirudo rūmuose jis susitiks su Anglijos karaliene, dalyvaus miesto parade. Ketvirtadienio vakare popiežius laikys mišias Glasgo Belahiustono parke. Planuojama, kad šis renginys bus didžiausias vizito metu. Jame  dainuos 800 narių choras, televizijos laidos „Britain's got talent“ žvaigždė S . Boyle ir „Pop Idol“ nugalėtoja M. Macmanus.

REKLAMA

Tūkstančiai žmonių pasitiks Šventąjį Tėvą gatvėse, nors planuojami keli protestai prieš Vatikano požiūrį į gėjų teises ir abortus. Policija tikina, kad didelių demonstracijų nesitiki.

Vatikano pareigūnai sakė, kad popiežiaus Benedikto vizitas turi pabrėžti tikėjimo svarbą visiems šiuolaikinėje Britanijoje, ne tik katalikams ir anglikonams.

L. Pattenas, ministro pirmininko atstovas, atskleidė, kad popiežiaus vizitas šalies mokesčių mokėtojams kainuos apie 10–12 mln. svarų.

Šis vizitas yra pirmasis po pontifiko Jono Pauliaus 2-ojo lankymosi 1982 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų