REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Nors Lietuva filmų premjeromis nė iš tolo neprilygsta Holivudui, rugsėjo 15-osios vakarą į kino cenrą „Forum Cinemas Vingis“ užsukę lankytojai galėjo pamanyti ir kitaip. Raudonas kilimas ir akinančios gausybės fotografų blykstės pasitiko į latvių režisieriaus Mario Martinsono filmo „Amaya“ premjerą besirenkančius svečius. Raudonuoju kilimu žengė Lietuvos kino ir pramogų pasaulio elitas bei specialiai į filmo premjerą atvykę svečiai iš Japonijos.

REKLAMA
REKLAMA

Filmo žiūrovai juokavo, kad juostos pavadinimas „Amaya“, reiškiantis „nakties lietų“ atrodo ypač simboliškas lietingą premjeros vakarą.

REKLAMA

Pagrindinį vaidmenį M. Martinsonas patikėjo dainininkui ir aktoriui Andriui Mamontovui,  filme vaidina ir filmo „Geišos išpažintis“ žvaigždė Kaori Momoi. Garsi aktorė į Vilnių atvyko specialiai į filmo premjerą. Publikai K. Momoi pasakė vos keletą žodžių: „Džiugu būti  šioje gražioje šalyje.Žmonės su kurias man teko dirbti buvo labai mieli. Grįžusi į namus būtinai pasiūlysiu japonams atvykti į Lietuvą ir paragauti puikių bulvių“. Tikriausiai aktorė turėjo omenyje kurį nors iš tradicinės lietuviškos virtuvės patiekalų, o vertėjai išvertus, jog K. Momoi tiesiog žavisi lietuvišku maistu, salėje kilo kilo ūžimas, kurį iš karto pakeitė audringi plojimai.

REKLAMA
REKLAMA

K. Momoi (nuort. D. Labučio)Tiesa, vakaro metu viešnios laukė dar viena staigmena: režisierius Arūnas Matelis jai padovanojo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės marškinėlius, kurie primins K. Momoi apie viešnagę Lietuvoje. Aktorė tokia dovana apsidžiaugė ir iš karto „pasimatavo“ – smulkute K. Momoi prisidėjusi marškinėlius atrodė lyg vilkėtų pusilgę suknelę.

K. Momoi (nuort. D. Labučio)K. Momoi (nuort. D. Labučio)

Filmo premjeroje dalyvavęs ir į renginio svečius anglų kalba prabilęs kultūros ministras Arūnas Gelūnas sakė: „Esame labai svarbaus įvykio liudinikai. Man pačiam teko dalyvauti diskusijoje, kurioje kelių valstybių atstovai kalbėjo apie globalizaciją ir jos padarinius kultūrai ir menui. Įžvelgiama daug neigiamų šio šio reiškinio aspektų, bet mobilumas mene yra teigiamas dalykas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministras pasakojo, kad kurį laiką gyveno Japonijoje ir tai jam leido suvokti, koks iš tiesų jis yra europietis, lietuvis. „Lietuvoje to tikiausiai būčiau taip gerai nesuvokęs“, - kalbėjo A. Gelūnas sakydamas, kad „Amaya“ yra puikus ne tik globalizacijos privalumų bet ir tarpkultūrinio bendradarbiavimo pavyzdys.

Filmo režisierius M. Martinsonas nevargino publikos ilgomis kalbomis apie kūrybines kančias, tik papasakojo trumpą istoriją apie tai, kaip "tikrino filmo kokybę": „Visada prieš pradedant naują etapą jaučiamas jaudulys, nes šiandien prasidės tikrasis filmo gyvenimas. Kai su A. Mamontovu nuvykome į Honkongą, norėdami susipažinti su vietine kultūra ir kinu peržiūrėjome apie trisdešimt Honkonge sukurtų filmų. Kartą, kai eilinį sykį galvodamas apie filmą ėmiau nervintis, paskambinau Andriui ir pklausiau, ką jis mano apie mūsų filmą, o šis man atsakė, kad tai pats geriausias Honkongo filmas, kurį jam yra tekę matyti.“

REKLAMA

A. Mamontovas prisipažino, kad prieš premjerą taip pat labai jaudinasi ir pats filmą žiūrės pirmą kartą: „Tikrasis filmo žiūrėjimas ir yra dideliame ekrane, salėje kartu su žiūrovais. Filmą mačiau tik tuomet, kai buvo garsinamas, tad, galima sakyti, žiūrėsiu pirmą kartą“, - sakė jis.

Tarp vakaro svečių buvo galima išvysti nemažai kino ir pramogų verslo industrijos atstovų: kino režisierių Arūną Matelį, kino kritikę Gražiną Arlickaitę, teatro režisierę Dalią Ibelhauptaitę, dizainerį Juozą Statkevičių, radijo ir televizijos ir televizijos laidų vedėjus Astą Stašaitytę, Liviją Gradauskienę, Giedrių Masalskį ir daugybę kitų žinomų veidų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų