REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje, kurioje buvęs Kauno miesto apylinkės prokuratūros prokuroras E. B. kaltinamas piktnaudžiavęs tarnybine padėtimi, suklastojęs ir pasikėsinęs suklastoti dokumentą.

REKLAMA
REKLAMA

„E. B. kaltinamas nepagrįstai nutraukęs ikiteisminį tyrimą dėl galimo merginos išžaginimo ir seksualinio prievartavimo. Šališkai vykdydamas ikiteisminio tyrimo funkcijas, jis pažeidė ir suvaržė proceso dalyvės teisėtus interesus ir teises. Taip pat didelės neturtinės žalos patyrė valstybė, nes buvo pažeisti jos deklaruojami įstatymų principai: viršenybės, nešališkumo, asmenų lygybės prieš įstatymą, teisėtumo, skaidrumo ir kt. Be to, paminti ir LR prokuratūros principai, funkcijos, diskredituotas prokuroro vardas“, – kalbėjo ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Kauno apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokuroras Aivaras Alimas.

REKLAMA

Tyrimo duomenimis, galimo išžaginimo ir seksualinio prievartavimo byloje E. B. pažadėjo trims įtariamiesiems priimti jų atžvilgiu palankius procesinius sprendimus – nutraukti minėtąjį ikiteisminį tyrimą.

Tęsdamas nusikalstamą veiką, jis įrašė į ikiteisminio tyrimo statistinę kortelę tikrovės neatitinkančius duomenis, kad ikiteisminis tyrimas nutrauktas, nors tokio procesinio sprendimo nebuvo priėmęs. Suklastotą dokumentą pateikė Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato darbuotojams, kurie į duomenų bazę įvedė apie nutrauktą ikiteisminį tyrimą tikrovės neatitinkančius duomenis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Alimo, E. B. kaltu neprisipažino, nes savo poelgį vertina kaip tarnybinį aplaidumą.

Prokuroro prašymu kaltinamajam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Baudžiamasis kodeksas už šiuos padarytus nusikaltimus numato didžiausią laisvės atėmimo bausmę iki ketverių metų.

Byla su kaltinamuoju aktu perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų