REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialistams nenustačius valstybės lėšų išvaistymo, organizuojant Bjork koncertą Lietuvoje, prokurorai nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl projekto „Bjork ir Lietuvos atlikėjų koncerto“ iš Nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“.

REKLAMA
REKLAMA

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos specialistai atlikę tyrimą dėl ūkinės finansinės veiklos, organizuojant koncertą, nustatė, kad nėra duomenų, įrodančių, jog 800 tūkst. Lt biudžeto lėšų buvo panaudoti ne ekonomiškai ir ne pagal paskirtį.

REKLAMA

Viešųjų pirkimų tarnybos išvadoje nurodoma, kad viešoji įstaiga „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“, keisdama sutarties sąlygas dėl Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro dalyvavimo, Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatų nepažeidė, nes buvo nustatyta tokia sutarties sąlygų keitimo galimybė. Įvertinusi pirkimo būdo teisėtumą Viešųjų pirkimų tarnyba nustatė, kad perkančiosios organizacijos (viešosios įstaigos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“) sprendimas pirkimą vykdyti įprastos komercinės praktikos būdu priimtas vadovaujantis Viešųjų pirkimų įstatymu, kuriame nustatyta teisė literatūros ir meno kūrinių autorių, atlikėjų ar jų kolektyvo paslaugų pirkimus atlikti įprastos komercinės praktikos būdu.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo metu nebuvo surinkta duomenų, kad viešoji įstaiga „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ ir viešoji įstaiga ,,Vilniaus festivaliai“ pasisavino jiems patikėtą ar jų žinioje buvusį didelės vertės svetimą turtą ar jį iššvaistė ir tuo padarė žalą valstybei, t.y. padarė nusikalstamą veiką, numatytą BK 183 str. 2 d. ir 184 str. 2 d.

Be to, tyrimo metu nustatyta, kad viešoji įstaiga „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ buvo įsteigta įgyvendinti Nacionalinę programą „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“. Patvirtinus programą, įstaiga buvo atsakinga už visų projektų vykdymui pateiktų paraiškų priėmimą ir projektų ekspertinio vertinimo organizavimą. Ekspertams įvertintus ir atrinktus tinkamus vykdyti projektus, projektų paraiškas finansavimui gauti viešoji įstaiga „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ teikė Kultūros ministerijai. Kultūros ministerijoje sudaryta Tarptautinių kultūrinio bendradarbiavimo programų ir projektų vertinimo komisija dar kartą vertino ir svarstė finansavimui pateiktas paraiškas bei skyrė finansavimą projektų įgyvendinimui. Tokiu būdu, viešoji įstaiga „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ direktorė E. Bajorinienė, viešosios įstaigos Tarybos ir Valdybos nariai, Kultūros ministerijos, Vilniaus miesto savivaldybės atsakingi darbuotojai ir viešoji įstaiga ,,Vilniaus festivaliai“ vykdydami į Nacionalinę programą įtrauktą projektą ,,Bjork ir Lietuvos simfoninio orkestro koncertas“, kurio pagrindinis akcentas buvo atlikėjos Bjork pasirodymas ir, kuris po atliktų Projekto scenarijaus pakeitimų išliko, veikė jų veiklą reglamentuojančių įstatymų ir kitų teisės aktų suteiktų įgaliojimų ribose, jų neperžengė. Savo pareigas, kurios priklausė jų kompetencijai atliko tinkamai, t.y. jų veiksmuose nėra nusikalstamų veikų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų