REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinomas reklaminių vaizdo klipų kūrėjas Zackas Snyderis Holivude debiutavo prieš šešerius metus – su šiurpiu filmu „Numirėlių aušra“. Vėliau sekė populiarumo visame pasaulyje sulaukęs stilizuotas karinis epas „300“ ir intriguojantis fantastinis veiksmo filmas „Stebėtojų lyga“.

REKLAMA
REKLAMA

Režisieriaus gerbėjai laukė dar vieno kvapą gniaužiančio kovinio veiksmo filmo, tačiau naujasis Zacko Snyderio darbas – animacinis filmas „Pelėdų karalystės sargai“.

REKLAMA

Režisierius neslepia, kad sukurti šį filmą jį iš dalies paskatino vaikai (jie prašė, kad tėtis pagaliau sukurtų tokį filmą, kurį ir jiems būtų smagu žiūrėti) – 44 metų Zackas Snyderis turi net šešis vaikus.

Zackas Snyderis sakė siekęs sukurti epinį nuotykių filmą vaikams. Jo nuomone „Pelėdų karalystės sargai“ yra labiau filmas, nei animacija.

„Pelėdų karalystės sargai“ yra nuotykių pasaka, kaip „Žiedų valdovas“, – aiškino režisierius.

REKLAMA
REKLAMA

Kokios patirties gavo Zackas Snyderis kurdamas animacinį filmą ir kuo animacinis filmas skiriasi nuo įprasto?

„Animacija neriboja“, – atsakė jis.

Vizualiai išraiškingos kovos scenos yra išskirtinis šio režisieriaus braižas, kurį pamėgo žiūrovai nuo pat filmo „300“. Ir nors tai yra animacinis filmas, režisierius ir šiame darbe lieka ištikimas savo stiliui – sulėtinti kovos etiudai, išryškintos detalės ir stambūs planai. Režisierius pažadėjo, kad ir šiame animaciniame filme žiūrovai išvys įspūdingas kovų scenas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Animacinis filmas „Pelėdų karalystės sargai“ sukurtas pagal bestseleriu tapusią rašytojos Kathryn Lasky knygų seriją.

Filmas pasakoja apie jauną pelėdžiuką Soreną, kuris nuo mažens žavėjosi tėvo pasakojimais apie Pelėdų karalystės sargus, legendinius sparnuotus karius. Jie kovėsi didingame mūšyje norėdami išgelbėti Pelėdų karalystę nuo piktųjų pelėdų, manančių kad tik jos yra grynakraujės, todėl turi išskirtinę teisę valdyti karalystę. Sorenas svajoja vieną dieną tapti vienu iš legendinių sargų.

REKLAMA

Tuo tarpu piktosios grynakraujės pelėdos rezga niekšingą planą. Pelėdų karalystę gali išgelbėti tik legendiniai sargai. Daugelis netiki, kad legendiniai sargai iš tikrųjų egzistuoja, tačiau Sorenas pasiryžta juos surasti.

Išskridęs ieškoti legendinių karių, jis pats tampa legenda.

„Pelėdų karalystės sargus“ sukūrė Australijos kompanija „Animal Logic“, 2006 metais pristačiusi „Oskaru“ už geriausią animacinį filmą apdovanotą juostą „Linksmosios pėdutės“, kurią puikiai įvertino ir Lietuvos žiūrovai.

Animacinio filmo „Pelėdų karalystės sargai“ premjera – spalio 1 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų